Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el 6 de febrer de 2020 al Palau de la Generalitat.

Un 80% dels catalans vol que la negociació entre governs comenci abans de les eleccions

La xifra es correspon amb una enquesta realitzada per 'La Vanguardia', la qual també apunta que un 30,1% dels catalans apostes per un referèndum i que només un 9,2% són partidaris d'un nou estatut

Reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el 6 de febrer de 2020 al Palau de la Generalitat.
Un 80% dels catalans vol que la negociació entre governs comenci abans de les eleccions | Europa Press

El 80% dels catalans  vol que la taula de negociació entre governs  es posi en marxa abans de les eleccions catalanes, segons una enquesta de GAD3 encarregada per 'La Vanguardia'. Els comicis  encara no tenen data però el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que els convocarà just després que el Parlament aprovi els pressupostos del 2020.

Només el 9,2% aposta per un nou Estatut

Segons l'enquesta, un 71,3% creu que la negociació  ha d'incloure una solució  per als presos independentistes. Pel que fa a la via per resoldre el conflicte, hi ha divisió d'opinions.

Un 30,1% aposta per un referèndum d'independència, seguit del 27,9% que vol una reforma de la Constitució i del 26,9% que advoca per millorar el sistema de finançament. Només el 9,2% aposta per un nou Estatut.

ERC i JxCat tindrien majoria absoluta en escons a les pròximes eleccions

Aquest dissabte, 8 de febrer, el mateix mitjà publicava un sondeig segons el qual ERC i JxCatarribarien a la majoria absoluta en escons a les pròximes eleccions catalanes, obtenint 68 diputats —és a dir, dos més que actualment—.

En aquest sentit, l'estudi  apunta que els republicans  guanyarien els comicis  amb 37 escons, mentre que JxCat seria la segona força amb 31 diputats, tres menys que a les últimes eleccions. La CUP  també rebria bones notícies, ja que aconseguiria ni més ni menys que sis diputats.

També et pot interessar...