Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ismael Cortés, al centre, amb els membres de la candidatura d'En Comú Podem per Tarragona.

Podem Catalunya obre expedient a un afiliat de Tarragona per «una agressió a una dona»

Els fets haurien succeït la nit d'aquest diumenge, 10 de novembre, a un cèntric bar de Tarragona on el partit esperava els resultats electorals

Ismael Cortés, al centre, amb els membres de la candidatura d'En Comú Podem per Tarragona.
Imatge d'arxiu d'Ismael Cortés, amb membres de la candidatura durant la nit electoral d'aquest diumenge, 10 de novembre. | TarragonaDigital

La formació Podem Tarragona va passar la nit electoral d'aquest diumenge, 10 de novembre, al cèntric bar tarragoní La Cantonada. Ismael Cortés, cap de llista del partit d'esquerres, va esperar els resultats acompanyat d'una trentena de simpatitzants i afiliats, així com d'altres càrrecs destacats del partit a la província. Cortés va comparèixer pels volts de dos quarts d'onze de la nit per valorar els resultats electorals.

Prop d'una hora després, i en el context que Cortés celebrava amb els presents la seva acta de diputat, un veterà membre del partit, sempre segons fonts consultades, va insultar a una noia afiliada de Podem Tarragona. De les paraules es van passar als fets i aquesta persona «va donar una espenta a la noia, fent-la caure. Tots dos es trobaven a dalt de l'escenari, ella es va posar davant d'ell, ell la va agafar del braç, ella es va girar per dir-li alguna cosa i ell la va espentar».

La noia va anar a urgències pels volts de la una de la matinada del dilluns, 11 de novembre, on li van diagnosticar un esquinç al turmell. Aquella mateixa nit, i  segons fonts de la direcció de Podem Catalunya, «el mateix comitè electoral de Tarragona, conscient de la gravetat dels fets, ens va informar».

La víctima de l'agressió, acompanyada de l'informe mèdic, ha presentat denúncia davant el cos de Mossos d'Esquadra. Altres fonts consultades han indicat a TarragonaDigital que «el cas passarà ben aviat a la justícia i no volem dir res fins que no es pronunciï. Tanmateix és innegable que l'agressió va existir».

 

La direcció del partit a Catalunya «ha obert un expedient a la persona en qüestió»

La nit de diumenge hi havia a La Cantonada tant simpatitzants dels Comuns com de Podem. Fonts de Podem han manifestat a aquest mitjà que tant la direcció autonòmica, com la direcció estatal, del partit estan al corrent i «estan mirant de silenciar-ho, de tractar-ho com un afer intern».

«No podem permetre silenciar una agressió masclista. Tinc claríssim que si hagués sigut un home, l'agressor no s'hauria atrevit a posar-li la mà a sobre» han reblat aquestes fonts. Així mateix, han mencionat la figura de David Clarà, secretari de Municipalisme i portaveu de Podem Catalunya, com l'alt càrrec de la formació que estaria al corrent dels fets que van succeir la nit electoral del diumenge, 10 de novembre.

Tanmateix, altres fonts de Podem han indicat a aquest mitjà que «no és cert que es miri de silenciar el tema. És més, la direcció del partit a Catalunya ha obert un expedient a la persona que va realitzar l'agressió. Ara bé, per privacitat de dades, nosaltres no podem fer públic que hem obert un expedient abans d'informar a la persona expedientada. En aquest expedient es demanarà la suspensió cautelar de militància de la persona expedientada». Aquestes fonts emmarquen el fet que la notícia es faci pública «en la tensió que viu el partit a la província».