'Podem Catalunya' pateix una cadena de dimissions i agreuja la seva descomposició

Cinc dirigents del partit abandonen després del mal resultat de les eleccions municipals

Podem Catalunya
En la carta de dimissió s'han fet moltes crítiques a la cúpula de 'Podem', però sobretot a la nova secretària general, Noelia Bail. | EFE

La situació empitjora a poc a poc per a 'Podem Catalunya'. Després de les eleccions municipals del passat diumenge 26 de maig, en les quals el partit va recular de manera rellevant amb uns mals resultats, fins a cinc membres del partit han presentat la seva dimissió a través d'una carta firmada el passat dimecres. Segons expliquen en la mateixa carta, els motius de la seva renúncia venen provocats per la mala gestió que ha fet el partit Podem en les últimes eleccions municipals, acompanyats d'algunes crítiques cap a la cúpula del partit i, sobretot, cap a la secretària general,  

 

En concret, es tracta de cinc integrants de l'òrgan de decisió de Podem aquí al territori, els quals inclouen dirigents d'Anticapitalistes i Revolta Global, i als quals s'hi han afegit membres del Consell Ciutadà. Entre els firmants hi ha el regidor de Vilanova i la Geltrú, Aznar; la consellera nacional de Catalunya en Comú Podem, Alba ; i la integrant del consell de coordinació de Podem, Irene .

 

Qualifiquen de «desastrosa» l'aposta municipalista

A més, en la seva carta de dimissió han estat molt crítics contra la cúpula del partit. Segons ha pogut confirmar 'NacióDigital', en la carta els ara exmembres del partit qualifiquen de «desastrosa» l'aposta municipalista de la formació per aquesta última campanya electoral i lamenten que el partit s'hagi convertit en una «crossa» del Partit Socialista.

 

La principal crítica que han fet en la seva carta ha estat l'estratègia que la secretària general, Noelia va decidir prendre durant les eleccions del passat diumenge: «especialment esperpèntic és veure com la direcció i les responsables de l'aposta municipalista, que ha resultat desastrosa, no tenen la més mínima intenció d'assumir la responsabilitat del camí pres i els seus mals resultats».

 

Han «actuat d'esquena» a la sobirania de 'Podem'

A més, lamenten que durant les campanyes municipals «no s'hagi respectat la sobirania local» del mateix partit de Podem i que s'hagi «actuat d'esquena» als quadres municipals confrontant llistes d'un mateix espai polític. Els mateixos  

 

Han volgut tancar la carta amb la conclusió que la millor decisió és renunciar a l'actual organització per a poder «construir» altres espais confluents vinculats al «poder popular», el qual sembla que ha estat el seu principal objectiu des del principi.

 

«El més digne i honest hauria estat dir-ho abans de les eleccions»

'NacióDigital' ha pogut contactar amb , la secretària general del partit i a la qual li han destinat la major part de les crítiques en la carta de renúncia. Ella mateixa ha declarat que lamenta que la decisió s'hagi pres pocs dies després de les municipals, i sobretot sense haver fet un debat previ amb el partit. Tot i això, ha assegurat que «el més digne i honest hauria estat dir-ho abans de les eleccions», ja que assegura que tots els que ara ja són exmembres de Podem, es van presentar igualment a les eleccions amb la marca.

 

El problema intern al partit de 'Podem Catalunya' ja ve des de la decisió de Xavier  a abandonar el partit, ja que va fer canviar l'escenari en la formació política. Segons asseguren els dirigents sortints en aquesta última carta, l'ascens de  a la secretaria general ha «agreujat la dinàmica de treball» a 'Podem'.

 

També et pot interessar...

 


Comentaris

envia el comentari