Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, al Parlament de Catalunya

Catalunya tanca tots els prostíbuls per la pandèmia

La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura: «Era incoherent tancar l’oci nocturn i aquests locals no»

La consellera de Salut, Alba Vergés, al Parlament de Catalunya
El Govern està disposat a introduir canvis en l'ordre que regula el tancament dels espais culturals i esportius | cedida

El Departament de Salut tanca els prostíbuls de tot Catalunya per l'actual situació de la pandèmia. «No tenia sentit, era una incoherència tenir tancat l’oci nocturn i mantenir oberts altres locals que hi feien activitats d’aquest caire», ha avançat la consellera Alba Vergés.

En la modificació de la resolució de l’oci nocturn, entre les mesures afegides el Govern va incloure-hi els establiments amb locals annexos, en els quals s’hi engloben els prostíbuls. La consellera ha afirmat que tant els ajuntaments com Protecció Civil ja estan informants d’aquesta prohibició perquè ho controlin. Vergés ho ha anunciat aquest divendres al migdia en el marc d'una visita a Reus, on s'hi fa un cribratge massiu en tres barris.

El PSC ha demanat actuació al Govern aquest matí

La secretària de Polítiques Feministes del PSC, Sònia Guerra, ha reclamat al Govern aquest matí de divendres el tancament dels prostíbuls, després que avui mateix hagi estat el govern Castella-La Manxa hagi decretat el seu tancament amb motiu del coronavirus.

«Què pensa fer el Govern? Els i les socialistes reclamem el tancament dels prostíbuls. Acabem amb la Covid-19, s'ha d'abolir la prostitució», ha reivindicat en un apunt a Twitter recollit per Europa Press.

Irene Montero ha demanat a les Comunitats el seu tancament per carta

Aquesta reclamació es produeix el mateix dia que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha enviat una carta a les autonomies per demanar que tanquin els prostíbuls pels rebrots de coronavirus. Montero reclama a les conselleries encarregades de les polítiques d'igualtat que «actuïn específicament» sobre aquests locals en línia amb les restriccions que ja s'estan adoptant a altres espais, com els locals d'oci nocturn. 

En una entrevista a 'RNE' aquest divendres al matí, ha argumentat que les dones que exerceixen la prostitució estan en una situació d'encara «més vulnerabilitat» amb la pandèmia i ha afirmat que els brots que es generen en aquests entorns són «de més difícil rastreig». Montero ha dit que és «fonamental» que no es doni treva a «l'explotació sexual» i la «indústria proxeneta».