Álvarez de Toledo: «Girona és el lloc on la democràcia és més fràgil de tota Espanya»

La cap del llista del PP a Catalunya ha assegurat que la «contaminació» independentista de Girona ha avançat, durant un míting a al ciutat amb el cap de llista de la demarcació, Sergio Santamaría

Daniel Serrano, Cayetana Álvarez de Toledo i Concepció Veray (PPC) en un acte a Girona el 22 d'abril de 2019
Daniel Serrano, Cayetana Álvarez de Toledo i Concepció Veray (PPC) en un acte a Girona el 22 d'abril de 2019 | acn

La cap de llista del PPC a les eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dimarts que Girona«és el lloc on la democràcia és més fràgil per no dir que és on està més greument soscavada de tota Espanya». En un míting a la ciutat amb el cap de llista dels populars a la demarcació, Sergio Santamaría, ha dit que Girona és «la província més bonica d'Espanya» però que es troba «envaïda pels totalitaris».

A Girona hi ha «contaminació» independentista

«La contaminació ha avançat però cal lluitar», ha dit, en referència a l'independentisme. Per això, ha reivindicat la «missió històrica» que creu que tenen els populars per «assegurar la continuïtat» de l'Espanya constitucional. A més, segons Álvarez de Toledo, Girona és una ciutat on encara no es pot dir que hi hagi llibertat, però que algun dia s'aconseguirà: «No falta tant», ha afirmat.

Davant d'una cinquantena de persones, entre elles, la regidora i candidata a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray, Álvarez de Toledo ha afirmat que les eleccions d'aquest diumenge decidiran entre «la continuïtat de l'estat constitucional, enfortiment, reforma i convivència» i el projecte del PSOE, liderat per Pedro Sánchez i «una aglomeració de colpistes, pro terroristes i separatistes»

Cayetana Álvarez de Toledo ha demanat un sistema de traducció simultània
Cayetana ha dit que Girona és el lloc on la democràcia és més fràgil| Cedida

 

Un elogi a l'actuació policial de l'1-O

«La democràcia és quelcom molt fràgil i cal reforçar-la», ha afegit, ja que la veu «greument en risc». També ha elogiat l'actuació dels cossos policials estatals durant el referèndum de l'1-O, que ha qualificat d'«impecable i gentil» davant dels votants que «usaven nens com a escuts del seu cop d'Estat», ha asseverat. L'aspirant popular ha demanat treballar perquè «cada vegada hi hagi més constitucionalistes a Catalunya» i s'ha compromès a aconseguir que Girona «també sigui algun dia, no falta tant, sinònim de llibertat». 

    «El castellà està arraconat»

    Santamaría, que ha presentat la candidata per Barcelona, ha reclamat als votants del PPC que «resisteixin» en un territori on «el castellà està arraconat», ha dit. Per al cap de llista gironí, la «clau de volta» per acabar amb el procés independentista és «garantir una educació en llibertat» i ha culpat l'actual model educatiu de crear «generacions educades en la cultura de l'odi i la toxicitat».


    Comentaris

    envia el comentari