Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata popular per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo

Gran malestar al PP per l'atac d'Álvarez de Toledo al pare d'Iglesias

L'últim episodi amb la portaveu parlamentària com a protagonista ha estat la gota que podria fer vessar el got

La candidata popular per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo va ser la cap de llista del PP per Barcelona a les passades eleccions generals, al mes de novembre. | Cedida

No és la primera vegada que Cayetana Álvarez de Toledo protagonitza una polèmica que genera anticossos dins del seu propi partit, el PP, del qual és portaveu al  Congrés dels Diputats. El darrer episodi del seu serial particular es va produir aquest dimecres al matí a la sessió de control al govern espanyol, quan Álvarez de Toledo va carregar contra el pare del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, titllant-lo de «terrorista» per haver format part del FRAP durant la Transició.

Cayetana se salta el guió acordat pel partit i 'fa un favor' a Marlaska

L'aspror de les seves paraules va causar, com és lògic, malestar entre les files de la resta de grups del Congrés... però també entre el seu. Diversos diputats del PP, de tall més moderat, se senten cada cop més incòmodes davant del perfil més radical de Cayetana Álvarez de Toledo.

Segons explica aquest dijous 'El Independiente', el discurs d'Álvarez de Toledo contra Iglesias  no va ser consensuat i va actuar 'motu proprio', allunyant-se del guió pactat per la cúpula dels populars: una sessió allunyada de la polèmica i centrat, en tot cas, en carregar contra el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la seva polèmica amb la destitució de Diego Pérez de los Cobos i les consegüents desercions a la cúspide de la Benemèrita.

Arran de la decisió aparentment unilateral de Cayetana Álvarez de Toledo, el PP va aconseguir just el contrari del que pretenia: treure pressió a Marlaska, que aquest dimecres va ser el blanc de les intervencions de Vox i de Ciutadans, i desviar l'atenció cap a un assumpte que, finalment, va ser el més destacat de la sessió —allunyant el titular d'Interior dels focus després d'estar del tot acorralat per la crisi a la Guàrdia Civil.

El cop definitiu a Cayetana Álvarez de Toledo no arriba

En les darreres setmanes semblava que el president del PP, Pablo Casado, podia estar sospesant 'carregar-se' —políticament, és clar— la portaveu del PP al Congrés apartant-la del càrrec. A això responen moviments com el de donar protagonisme a l'exministra i expresidenta del Congrés, Ana Pastor; o a un dels valors a l'alça dels populars, de perfil també centrista, l'exalcaldessa de Logronyo, Cuca Gamarra.

Ara per ara, però, Casado sembla que vol congelar el pas i, potser, deixar passar la pandèmia i postergar els possibles canvis. El que és clar és que l'estratègia de Cayetana Álvarez de Toledo, anant totalment per lliure del partit, l'està deixant sense suports. De moment, l'únic implícit és el de Casado, però caldrà veure fins quan el president del PP l'aguanta en el càrrec sense prendre decisions.