IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

CCOO a Catalunya perd 300 afiliats per la situació política

El secretari general del sindicat, Javier Pacheco, assegura que són persones «tant d'un extrem com l'altre»

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco
El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco | CatalunyaDiari.cat

Unes 300 persones afiliades de CCOO a Catalunya s'han donat de baixa de l'organització sindical des del mes de juliol per la situació política. En una entrevista, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha reconegut que els darrers mesos «han incrementat les baixes motivades per condició política», concretament per estar en desacord amb el posicionament del sindicat en la qüestió nacional.

«Tant d'un extrem com l'altre», ha afegit. Tot i que Pacheco ha lamentat «cadascuna de les baixes», també ha matisat que «no són suficients» per a comprometre «l'estabilitat i viabilitat» de la principal organització sindical a Catalunya, amb 141.000 afiliats.

«Hi ha moltes altes i baixes cada mes», ha explicat Pacheco, que ha remarcat que en el mateix període van seguir creixent al ritme habitual, amb més altes que baixes. El líder de CCOO també ha assegurat que l'organització es manté «cohesionada» i ha defensat el seu caràcter «transversal i inclusiu».

El secretari general de CCOO ha explicat que estan contactant amb les persones que han pres la decisió d'abandonar el sindicat per motius ideològics. «Volem parlar amb elles», ha assegurat, per explicar-los que «el seu vincle amb el sindicat ha de ser no només pel posicionament ideològic i polític». 

«Els volem fer entendre que encara és útil estar a CCOO i que es van afiliar per altres coses», ha recalcat Pacheco, i «convèncer-les que tornin perquè és la millor eina dels treballadors per recuperar drets». 
 

«La majoria d'afiliats entén perfectament que el nostre paper no és donar la resposta definitiva a si Catalunya ha de ser una República o no», ha afirmat Pacheco, sinó que ho és «defensar els drets laborals, econòmics i socials de la classe treballadora».

D'altra banda, Pacheco ha afirmat que la situació política no ha tensat les relacions amb CCOO a Espanya. «Totes les decisions són consensuades», ha explicat. Segons el líder del sindicat a Catalunya, la «relació de no subordinació» que tenen dins l'organització «aniria molt bé» aplicada a l'àmbit polític

No veu «cabuda» a una altra vaga general

«La gent haurà de reflexionar si el del 8-N és el model de mobilització que volen, tallant vies fèrries i públiques», ha opinat Pacheco, que ha dit que una vaga s'ha de fer de forma «voluntària» amb piquets «informatius». 

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC «no és el concepte clàssic de vaga general» si no que «és un altre model, una altra via de mobilització», ha defensat. Tot i que ha assegurat respectar «la legitimitat de tothom per fer el que entengui en el marc de la mobilització», Pacheco ha recordat que no comparteixen aquest model. 

Preguntat pel protagonisme que han adquirit altres sindicats minoritaris els darrers mesos amb les convocatòries de vagues generals, Pacheco ha respost que «això va de llarg i d'estar arrelat als centres de treball».

«Convocar una vaga és molt senzill, fer-la efectiva més difícil», ha puntualitzat, comparant «l'èxit» de l'aturada de país del 3-O amb la vaga general del 8-N. «Una vaga general no té cabuda en aquests moments», ha insistit Pacheco, que ha advertit del perill d'abusar d'aquesta fórmula. 

«Som una organització amb responsabilitat alta», ha remarcat el secretari general de CCOO. Segons el líder del sindicat, l'escenari en què veurien justificat convocar una vaga seria «si no som capaços de recuperar drets socials i laborals al voltant de creixement econòmic i d'una estabilitat política». 

«És el que estem exigint ara» amb les eleccions del 21-D, ha clarificat Pacheco. En un marc d'estabilitat i recuperació «és quan hem de començar a preparar les condicions perquè la gent es convenci de fer vaga per recuperar drets», ha conclòs. 


Comentaris

envia el comentari