CCOO veu «inadmissible» que el govern espanyol qüestioni les pagues extra de la Generalitat

El sindicat recorda que l'acord amb el Govern va ser clau per desconvocar una vaga de funcionaris catalans al desembre

El decret de la Generalitat permetrà als funcionaris cobrar part de les pagues extres que els deuen | Cedida

CCOO de Catalunya veu «inadmissible» que el govern espanyol es plantegi presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra el decret de pagues extra que preveu el retorn dels diners pendents del 2013 i 2014. El sindicat ha recordat en un comunicat que el decret va ser acordat amb la funció pública i va rebre l'aval «unànime» del Parlament de Catalunya el mes de març.

CCOO ha assenyalat també que les forces sindicalses van plantejar la convocatòria d'una vaga a la funció pública el 12 de desembre de l'any passat, i que es va desconvocar gràcies a l'acord que va permetre la preparació d'aquest decret.

Fan «el que no es va atrevir el PP»

El govern espanyol ha enviat un requeriment a la Generalitat per discrepàncies amb el decret, que ha demanat de negociar per evitar un recurs al TC. Fonts del ministeri de Política Territorial i Administracions Públiques han dit que es tracta d'una qüestió «tècnica» que es pot resoldre amb un acord «d'interpretació» del decret. Aquest va ser validat el passat 6 de març, aprovant el retorn d'un 10% el primer trimestre de l'any i un altre 30% al llarg de 2019.

La ministra Meritxell Batet, ha avisat de les conseqüències que podria tenir no complir una ordre de la JEC
La ministra Meritxell Batet ha defensat l'actuació del Govern Espanyol | CatalunyaDiari.cat

 

  

Des de la Generalitat, el vicepresident i responsable d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, han advertit que mantindran el decret i han criticat l'executiu espanyol del PSOE per fer «el que no es va atrevir el PP» i posar en risc el retorn de les pagues extra. 

Batet demana no fer «partidisme»

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha defensat que el govern espanyol «en cap cas» qüestiona l'augment de sou i la paga extra dels funcionaris, després que el Govern hagi denunciat que el PSOE vol impugnar al TC el pagament de les pagues extra. 

En dues piulades a Twitter, Batet, cap de llista del PSC al 28-A, ha considerat que «fer partidisme» amb aquest assumpte, en plena campanya electoral, «és molt irresponsable». També ha afirmat que l'actuació del ministeri «serveix per a obrir un diàleg entre ambdues administracions» sobre «com fer efectiva aquesta actuació».


Comentaris

envia el comentari