Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els manifestants tallant el carrer de Barcelona i en primer pla una pancarta dels CDR 'Desperta't Girona'

Els CDR anuncien una nova acció a partir d'avui a Girona

L'acció està inspirada en el moviment de la Meridiana

Els manifestants tallant el carrer de Barcelona i en primer pla una pancarta dels CDR 'Desperta't Girona'
Els manifestants tallant el carrer de Barcelona i en primer pla una pancarta dels CDR 'Desperta't Girona' | Catalunya Diari

Els CDR han anunciat una nova acció a Girona i és que a partir d'avui comença el que han anomenat 'Cruïlla Gironina'.  La intenció és tallar cada dia la intersecció de Carretera Barcelona i Emili Grahit «fins aturar la repressió al moviment independentista i la implementació del mandat de l'1-O» i animen a tothom a donar suport.

Ahir al vespre unes 150 persones ja van tallar aquesta intersecció en una mobilització de suport als detinguts i investigats arran de les mobilitzacions postsentència. L'acció, convocada pels CDR, va arrencar a dos quarts de vuit del vespre, després de la concentració que organitza setmanalment l'entitat Girona Vota a la plaça del Vi.

En la crida els CDR demanaven a la ciutadania que els acompanyessin en una mobilització sorpresa, i van tallar diversos carrers fins a arribar en aquest punt concorregut de la ciutat. Els organitzadors han avisat que la seva intenció és repetir aquest tall de circulació cada dia a les vuit del vespre, inspirant-se en el tall de l'avinguda Meridiana

Manifestació 

El tall de circulació del carrer de Barcelona convocat pels CDR de Girona el 16 de desembre
El tall de circulació del carrer de Barcelona convocat pels CDR de Girona d'ahir | Catalunya Diari

Sota els crits de «els carrers seran sempre nostres», unes 400 persones van sortir de la plaça del Vi per protagonitzar l'acció sorpresa  amb la pancarta 'Desperta't Girona', els organitzadors van avançar pel pont de Pedra i el carrer Nou fins arribar al carrer de Barcelona.

La gent es va anar dispersant però un bon gruix que superava les 300 persones van arribar fins al carrer de Barcelona en direcció sud. Al principi, els manifestants tan sols tallaven els dos carrils en direcció Fornells de la Selva (Gironès). En sentit contrari, un bon nombre de vehicles aturats observava la protesta i augurant que això comportaria arribar més tard a casa.

Finalment, el gruix de persones s'ha repartit entre els quatre carrils d'una de les principals vies d'accés, paralitzant la circulació totalment. Vora les vuit del vespre, la protesta s'ha aturat en l'encreuament amb el carrer d'Emili Grahit. Alguns dels conductors atrapats ha protestat pel tall de circulació, però la Policia Municipal de Girona els ha recomanat fer marxa enrere i buscar una ruta alternativa. Un dels portaveus va llegir un manifest de suport als detinguts i investigats per les mobilitzacions postsentència. En el text també es protestava per les càrregues policials i en contra de la «invisibilització dels mitjans de comunicació».

  

Cada dia a les vuit del vespre

A partir d'ara, l'objectiu de la protesta a Girona és tallar cada dia el carrer de Barcelona coincidint en una de les hores en què més cotxes hi circulen de tornada a casa. Els organitzadors han  animat a la gent a portar el sopar cada dia i menjar mentre es fa el tall de circulació. Des del CDR portaran cada dia una taula i dues barbacoes però caldrà que la gent col·labori portant el menjar i el carbó per cuinar  el sopar.

A partir d'aquest dimarts quedaran a les vuit del vespre davant de l'Escola de Música (al costat de l'encreuament dels carrers de Barcelona i Emili Grahit). Una vegada allà decidiran a quina alçada es realitzarà el tall de circulació. 

També et pot interessar...