Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tall AP-7 La Jonquera

Criden a bloquejar indefinidament l'AP-7 a La Jonquera a partir de dilluns

La convocatòria és a les 7 del matí al peatge de La Jonquera Nord

Tall AP-7 La Jonquera
Un nombrós grup de manifestants ja va provocar un tall de 24 hores | Catalunya Diari

Tot i que en els darrers dies els talls a les carreteres, a causa de manifestacions contra la sentència, han disminuït considerablement, els col·lectius independentistes haurien fet una crida a un gran bloqueig d'una de les vies més importants del país. L'objectiu seria començar un tall indefinit de l'AP-7 a l'altura de La Jonquera que començaria el pròxim dilluns.    

La convocatòria crida una gran mobilització al peatge de La Jonquera Nord a partir de les set del matí  del 28 d'octubre. La intenció dels convocants és que la circulació quedi interrompuda en la que és la principal frontera per carretera entre Espanya i França.

Un primer tall de més 24 hores

Centenars de manifestants van ser un primer gran tall en aquesta via el passat divendres 18, coincidint amb la vaga general. Durant més de 30 hores, es va mantenir tallada l'autopista, on a més de les persones concentrades s'hi van col·locar barricades amb les tanques de protecció i branques d'arbre. El tall va provocar fins a 100 kilòmetres de retencions a França.  

També es van haver de retirar una trentena de broques de ferro que s'havien clavat a l'asfalt.  El tall va finalitzar sense incidents, amb la marxa dels manifestants, després de l'aparició d'una trentena d'agents de la Brigada Mòbil dels Mossos amb l'objectiu de desallotjar-los. 

També et pot interessar...