Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un CDR increpa Borrell en un acte de SCC al crit de «la Constitució és una farsa!»

Els fets han tingut lloc a Brussel·les i l’activista ha acabat sent escridassat fins que la policia belga se l’ha emportat

El CDR Adrià Carrasco ha interromput el discurs de Borrell al crit de «la Constitució és una puta farsa!»
El CDR Adrià Carrasco ha interromput el discurs de Borrell al crit de «la Constitució és una puta farsa!» | CatalunyaDiari.cat

Moments de tensió els que s’han viscut avui a Brussel·les, quan el CDR Adrià Carrasco ha interromput en un acte conjunt de Borrell i de la plataforma Societat Civil Catalana al crit de «la Constitució és una puta farsa!». L’activista ha començat a elevar la veu quan Borrell mencionava l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, i ha acabat en mans de la policia belga, que l’ha obligat a sortir de la sala mentre la resta dels assistents l’escridassaven. Finalment, ha estat detingut per les autoritats del país.

Adrià Carrasco ha interromput Borrell quan mencionava el 155

Els fets han succeït aquest mateix vespre, quan el ministre socialista d’Afers Exteriorsrelatava el seu discursen el marc d’un acte sobre els 40 anys de la Constitució  espanyola. Borrell parlava d’alguns dels moments més importants que s’han viscut en l’esfera política i social d’Espanya al llarg dels últims mesos, quan ha mencionat la polèmica decisió del PP, Ciutadans i PSOE d’aplicar l’article 155 a Catalunya.  

Just en aquell moment, el CDR Adrià Carrasco –que es va veure obligat a fugir a Bèlgica després que la justícia espanyola acusés de terrorisme i rebel·lió diversos membres d’aquests comitès– no ha pogut aguantar més i ha interromput la intervenció del ministre per mostrar la seva disconformitat amb la carta magna espanyola. «La Constitució és una puta farsa!», era la frase que no parava de repetir.

Adrià Carrasco ha acabat detingut

Immediatament després, tots els assistents a l’acte han començat a esbroncar-lo i a increpar-lo al crit de «fora, fora». Borrell, per la seva banda, ha mantingut un semblant tranquil, dient que «tranquil, tranquil, ja se n’anirà», mentre observava com la policia belga se l’enduia de males maneres. Després,  les autoritats belgues han procedit a detenir-lo, i en aquests moments el jove està declarant  en una comissaria de Brussel·les.

Un cop el CDR ha estat expulsat de l’acte, Borrell ha fet un somriure de suficiència i, amb un to d’allò més taxatiu, ha manifestat el següent: «És el que passa quan pertanys a una organització d’extrema dreta». Això ha causat la indignació de diversos usuaris de Twitter ja que, tal com han fet patent, el mateix  Borrell havia criticat uns minuts abans que Societat Civil Catalana fos considerada una organització d’extrema dreta, declarant amb ironia que «estic content de participar en un acte de l’extrema dreta».

 

Agents de seguretat han impedit a una periodista gravar els fets

Aquesta, però, no ha estat l’única polèmica que s’ha viscut  durant l’acte. Quan els membres de seguretat han tret a espentes al CDR, una periodista de l’ACN  ha intentat gravar les seves actuacions, però no li han permès.

En aquest sentit, un dels agents de Borrell s’ha acostat a increpar-la i l’ha obligat a deixar de gravar, arribant a colpejar la càmera que duia a sobre, fins que finalment l’ha fet fora del local. De fons, es podia sentir com una dona deia:  «Pocavergonya, la culpa de tot el que està passant a Espanya és dels periodistes».