Els CDR fan una crida a «no pagar peatges en l'operació tornada de Setmana Santa»

La crida ciutadana ha estat batejada com la «primera acció directa de desobediència civil massiva»

Els CDR obren les barreres del peatge de la sortida de l'AP-2 a Montblanc
Els CDR obren les barreres del peatge de la sortida de l'AP-2 a Montblanc. | Cedida

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) fan una crida a la ciutadania a no pagar cap peatge a les autopistes en l'operació tornada de Setmana Santa: «No manaran a ningú si nosaltres no els obeïm», és el lema de la batejada com a «primera acció directa de desobediència civil massiva».

«Durant aquesta #OperacióTornada de Setmana Santa, vinguis d'on vinguis, NO PAGUIS CAP PEATGE!!!», han assenyalat des de les xarxes socials dels diferents CDR aquest dissabte, 31 de març. Els Comitès de Defensa de la República han justificat aquesta crida a l'acció argumentant que «les carreteres catalanes estan més que amortitzades i els peatges només serveixen per pagar els vicis d'Abertis i de l'IBEX35. Aturem-ho!!!».

Els CDR «no volen pagar»

Han donat diferents opcions als conductors per dur a terme aquesta acció: «Cola't passant enganxat amb el cotxe del davant, manifesta la teva insubordinació amb la frase 'no vull pagar' o treu el Teletac», i han continuat afegint que «en cas que els CDR aixequin barreres...Passa».

Aquesta acció segueix la línia d'acció directa que es va dur a terme dijous passat quan es van aixecar les barreres durant dues hores a partir de les 17 hores del peatge de l'AP-2 a Montblanc, a la Conca de Barberà, coincidint amb el segon dia de l'operació sortida de Setmana Santa. Els concentrats van aixecar les barreres portant frases com «Avui és gratis» o «Benvinguts a la República Catalana».

Desobediència per donar visibilitat 

Així doncs, amb aquesta acció, els CDR volen donar visibilitat a la protesta «contra la repressió espanyola, els empresonaments polítics, l'exili forçat, els cops de porra i el segrest judicial de la sobirania catalana». Qualifiquen aquesta acció com a «el millor que podem fer ara mateix davant de la situació que estem vivint», i conclouen que «hem de desobeir els carcellers del 155, no omplir el país de llaços grocs».


Comentaris

envia el comentari