Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els CDR criden a «la revolta» i convoquen una concentració davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia

Paral·lelament, Òmnium i ANC han convocat un acte conjunt davant la seu del Departament d'Economia

Imatge de la concentració a les portes de la Conselleria d'Economia. | Cedida

Els Comitès de Defensa de la República han convocat una concentració a dos quarts de vuit de la tarda d'aquest divendres, 20 de setembre, en motiu del segon aniversari dels fets que van tenir lloc a la seu de la conselleria d'Economia l'any 2017. Les diferents seccions de l'organització independentista a la ciutat comtal, han fet una crida conjunta a manifestar-se davant de la caserna de la Guàrdia Civil situada a la Travessera de Gràcia, 291.

Sota el lema 'Comença la Revolta', els comitès han decidit prendre la iniciativa i han llençat un missatge reivindicatiu a les xarxes: «El #20S2017 vam ser capaces de defensar les nostres institucions dels atacs de l’Estat.  Ara toca recuperar l’esperit d’aquells dies per respondre a les sentències.»

Acte conjunt d'ANC i Òmnium

Per la seva banda, les principals entitats que han liderat el moviment independentista els darrers anys, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, han convocat un acte de caire més institucional davant de la seu del Departament d'Economia, també amb la voluntat de reivindicar la concentració de dos anys enrere. Titulat 'Veus pels drets i les llibertats', comptarà amb tota mena de personalitats del món cultural, polític, social i familiars dels presos polítics.

Segon aniversari del 20-S

El 20 de setembre del 2017 fou una jornada clau tan pel que fa a l'acceleració de la via unilateral de l'independentisme la tardor d'aquell any, com per l'inici de la contundent reacció policial i jurídica de l'Estat enfront de la voluntat, per part dels líders del procés, de fer efectiu el referèndum d'autodeterminació que tindria lloc l'1 d'octubre. A més, el 20-S ha estat, i serà, probablement, un dels elements més rellevants de cara a la imminent sentència dels líders independentistes presos.

Aquell 20 de setembre, una macrooperació policial va executar més d'una quarantena de registres per tal d'aturar l'anunciat referèndum d'autodeterminació, si bé va ser el registre de la seu de la conselleria d'Economia de la Generalitat i la detenció d'una dotzena de càrrecs institucionals d'aquest departament el que va provocar la reacció més contundent. Durant gairebé 15 hores, centenars de milers de manifestants es van concentrar al lloc dels fets, i van bloquejar la sortida de la comitiva judicial. A la nit, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, després d'haver intentat facilitar la sortida de la comitiva i els agents de la Guàrdia Civil, desconvocaven la manifestació des de sobre dels cotxes de la Guàrdia Civil; una imatge que ja ha passat a la història.

També et pot interessar...