ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

Un dels CDR detinguts va establir contactes per aconseguir productes per fabricar 'Termita'

Tenien una llista amb «cobertures legals» per obtenir el material per fabricar explosius

Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns
Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts en l''Operació Judes' | EFE

El membre de l'Equip de Resposta Tàctica (ERT) dels Comitès de Defensa de la República (CDR) Jordi Ros, detingut i en presó provisional, va contactar amb empresaris, industrials, particulars i comerços per intentar adquirir 200 quilos de parafina, un centenar de litres de diversos productes químics considerats precursors d'explosius així com material de laboratori per aconseguir fabricar termita, segons el sumari.

En concret, segons un informe de la Guàrdia Civil que obra a la causa que se segueix a l'Audiència Nacional, «els productes s'estarien elaborant, de forma conjunta, en dos llocs: el carrer Romeu de Sabadell i el carrer Sant Jaume de la localitat de Sant Fost de Campsentelles», que és el lloc que anomenaven «el laboratori»; i en la seva elaboració estaria participant almenys Ros i els també detinguts Alexis Codina i Germinal Tomás, que serien el «nucli productor» dins del «grup de major entitat».

Un CDR reconoce que trabajó en la fabricación de los explosivos termita y nitrocelulosa en Videos

Ros, l'encarregat d'adquirir els productes químics

No obstant això, Ros es va encarregar d'adquirir els productes químics, segons l'informe. Estant sota vigilància va contactar els dies 16 i 17 de maig «amb diversos individus, amb la intenció d'adquirir 200 quilograms de parafina» que esperava aconseguir «d'empresaris i industrials, persones que per la seva condició tenen accés, sense aixecar sospites, a adquirir tanta quantitat d'aquest material» i que serien «membres o simpatitzants» dels CDR.

La Guàrdia Civil detalla tot un llistat de contactes que Ros va establir per aconseguir adquirir aquesta matèria mitjançant «cobertures legals obtingudes utilitzant favors de terceres persones o empreses a les quals representen».

Així doncs, el 17 de juliol va trucar a una empresa dedicada a la fabricació i manipulació de vidre tèrmic per material de laboratori i el dia 22 va contactar amb una empresa de Sabadell per adquirir unes 20 boles de rodaments amb mida de bala i encenalls de ferro. Tot seguit, va contactar amb 6 proveïdors, fàbriques i farmàcies, interessant-se per l'adquisició d'una capsa de sabó líquid «+B.0».

Ros va continuar amb les «seves compres» tot adquirint més productes i materials, ja que segons la teoria dels investigadors, el seu objectiu era fabricar un compost explosiu anomenat Termita.

 

També et pot interessar...

  • La Guàrdia Civil troba a casa d'un CDR un «esquema bomba»
  • L'objectiu dels CDR presos: blindar el Parlament perquè Torra s'hi atrinxerés


Comentaris

envia el comentari