Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un dels CDR detinguts, Jordi Ros, ha confesat haver comprat productes per preparar un material explosiu

Els CDR detinguts haurien buscat objectius a Madrid, Saragossa i Catalunya

La Guàrdia Civil creu que volien atemptar contra torres elèctriques

Un dels CDR detinguts, Jordi Ros, ha confesat haver comprat productes per preparar un material explosiu
La Guàrdia Civil creu que els CDR detinguts volien tirar a terra torres elèctriques amb el material explosiu preparat | CatalunyaDiari.cat

Un dels CDR detinguts presumptament encarregats de la fabricació d’explosius, segons els investigadors,  Jordi Ros, ha confirmat el seu paper davant el jutge de l’Audiència Nacional. Així, ha confessat que va comprar diversos productes químics amb la intenció de preparar termita, un material explosiu amb una gran capacitat incendiària.

Torres elèctriques de Madrid, Saragossa i Catalunya

El sumari de la causa, recull una conversació que va mantenir Ros amb la seva parella en la qual debatien si era preferible actuar abans o després de la sentència del procés, abans que es conegués la data exacta. Així, segons avança ‘El Español’, la Guàrdia Civil creu que els CDR detinguts volien «actuar contra torres elèctriques, amb la intenció de tirar-les a terra», ja que, a més, al mòbil de Ros van trobar un vídeo d’una torre elèctrica.

En l’informe de la Guàrdia Civil es detalla que «durant la conversa nomenen almenys tres llocs: Madrid, Saragossa i Catalunya» i aquesta va ser gravada amb un micròfon ocult al vehicle de Ros, amb permís judicial. L’objectiu dels CDR seria, segons el sumari, atemptar contra torres elèctriques perquè són llocs bastant aïllats i provocarien fallades elèctriques, afectant una gran part de la població.

Per altra banda, al sumari també es detallen altres plans, com el de blindar el Parlament perquè Torra declarés la independència, tot i que el president ha negat estar-hi relacionat, i també unes cerques a internet sobre on es localitzen els aquarteraments de la Guàrdia Civil.

També et pot interessar...

  • Ferran Jolis, el CDR detingut que ha desvelat els plans de Quim Torra
  • La Guàrdia Civil troba a casa d'un CDR un «esquema bomba»