Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019

Els CDR detinguts creien tenir un talp que els espiava

«Em sembla que el Foxy el tenim nosaltres dins, el traïdor el tenim dins», asseguraven

La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019
La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019 | ACN

Els membres dels Comitè en Defensa de la República (CDR) detinguts el passat mes de setembre tenien sospites des de feia temps que algú els espiava, que tenien un talp dins el seu mateix organisme. 

Tot i que ells van seguir amb les seves actuacions i moviments, almenys així es desprèn d'una de les conversacions interceptades en el seu moment per la Guàrdia Civil a Ferran Jolis i Xavier Buigas. Tal com ha avançat 'El Mundo', en aquesta citada conversació via telefònica, s'ha pogut escoltar com Jolis va arribar a dir que:  «Em sembla que el Foxy el tenim nosaltres dins, el traïdor el tenim dins. Estan passant coses molt estranyes darrerament».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Les paraules clau en les seves converses

I aquesta sospita tenien fonaments, ja que investigadors de la Guàrdia Civil van estar diversos mesos espiant, seguint i estudiant cada pas d'aquests membres dels CDR acusats de terrorisme. Pot ser per aquest motiu, els detinguts  van començar a parlar en clau i canviaven paraules com 'mòbil' i 'targetes telefòniques', per 'jules' o 'batuts de maduixa'.

D'igual forma, en els documents del sumari també es desprèn una altra sospita, en aquest cas, de Jordi Ros. La conversació punxada té lloc entre Xavier Duch i Pere Costa i, ambdós, asseguren que Ros està convençut que tenen espies. «El nivell de paranoia del Jordi actual es desborda, veu espies per tot arreu, qualsevol persona és un espia, uns nivells que la gent li diu, Jordi relaxa't, si us plau, collons».

Una extensa investigació per part de la Guàrdia Civil

Així doncs, no hi ha dubte que els CDR implicats en aquesta investigació sabien que alguna cosa no estava anant del tot bé, tot i que no van poder respondre a temps. Durant aquest temps de suposat espionatge per part de la policia, es van arribar a instal·lar micròfons i càmeres a les cases i cotxes dels detinguts. Les seves sospites no anaven envà, però sembla que mai van ser suficients per aturar la seva tasca.

També et poden interessar...