Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestant davant la Delegació del Govern a Barcelona, 21 d’octubre de 2019

Els CDR esclaten contra les negociacions entre ERC i PSOE

El Comitè de Defensa de la República ha emès a través d’un comunicat les seves exigències per la investidura del líder del PSOE

Manifestant davant la Delegació del Govern a Barcelona, 21 d’octubre de 2019
Els CDR exigeixen, entre altres condicions, l'amnistia de «totes les preses polítiques» | GTRES

Després de la reunió entre els equips negociadors d’ERC i PSOE sobre la investidura de Pedro Sánchez,que ha acabat amb un «avenç» en les negociacions,  sembla que no tothom ha quedat satisfet amb el resultat de la trobada.

Els CDR, a través d’un comunicat a Twitter, han afirmat que després «després de renéixer com a poble el Primer d’Octubre» i crear el poder popular durant més de dos anys, les exigències que va expressar el poble català el dia del referèndum encara no s’han complert. Per això, constaten que «veiem aquest simulacre de negociació com un frau, un insult i un menyspreu al conjunt del poble català i a la democràcia en general».

Les condicions del Comitè de Defensa de la República

Mantenen que la negociació no es pot dur a terme mentre no hi hagi «una amnistia a totes les preses polítiques», ni «el retorn de les exiliades». A més, assenyalen que s’ha d'aturar la «persecució ideològica contra l’independentisme». Per altra banda, constaten que la negociació  ha de reconèixer el resultat del referèndum celebrat l’1-O de 2017, a més de la «inequívoca voluntat popular d’independitzar-se de l’Estat Espanyol».

Per últim, també exigeixen que la negociació es dugui a terme  sota la supervisió s’un mediador internacional «per tal de garantir la transparència, la validesa i la materialització dels acords presos en aquesta taula». Ho argumenten basant-se, segons ells, en «l'historial d'innombrables incompliments del govern espanyol» fins ara en la negociació.

Amb tot això a sobre de la taula, ERC va descartar un acord amb el PSOE abans de 2020, assegurant des del partit que no es començarà l’any amb cap coalició de govern. Caldrà esperar per veure quines condicions situen els republicans a les negociacions i quina serà la resposta dels CDR en cas que no compleixin les seves exigències.

També et pot interessar...