Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Els CDR en vigília de la Diada: «No és benvingut, senyor Torra, no»

Els Comités de Defensa de la República asseguren que «més de 700 activistes» estan encausats o condemnats «per culpa» de la Generalitat

La detenció de diversos membres de col·lectius de protesta va fer esclatar la guerra entre els CDR i el Govern
La detenció de diversos membres de col·lectius de protesta va fer esclatar la guerra entre els CDR i el Govern | EFE

«Mantingues prop els teus amics però encara més a prop als teus enemics». Pot ser que sigui una de les frases més icòniques d'una de les millors pel·lícules de la història però del que no hi ha cap dubte és que ni Quim Torra ni els Comitès de Defensa de la República (CDR) han vist o recorden 'El Padrino'.

És curiós com, fa poc menys d'un any, el president de la Generalitat incitava als CDR a 'fer seus' els carrers per a mobilitzar-se contra el Govern Central quan avui gairebé ni es toleren. Sense anar més lluny, en un escrit en vigília de l'Onze de Setembre, el col·lectiu ha comunicat que li negarà més que la salutació al president en la Diada: «No és benvingut, senyor Torra, no».

Sembla que l'hostilitat no arriba a la seva fi i és que la missiva s'han encarregat de criticar a boca de canó allò que «no ha complert» el Govern. «Tenim més de 700 activistes encausats, alguns condemnats, i la Generalitat és la demandant en molts casos. La realitat és que ens han volgut desmobilitzats i criminalitzats, a cop de denúncies i a cop de muntatges policials, i també amb l'acusació particular de la Generalitat de Catalunya», assenyalen posteriorment.

Quim Torra
Els CDR han assegurat que Quim Torra no serà benvingut en la jornada de la Diada | CatalunyaDiari.cat

Recorden a Torra que ells seguiran «apretant»

Així mateix, en una guerra incessant, els CDR empenyen a Torra cap a un pou d'ignomínia esdevenint un punt i seguit en la seva enemistat, i li recorden que ells sí que seguiran «apretant» com ell ja els va demanar l'octubre de l'any passat. «Els CDR seguim, no defallim i, encara que siguin temps incerts, en peus, lluitarem fins a la plena llibertat». D'altra banda, reiteren la importància de l'assistència i mantenen la seva planificació ja pública d'acabar la jornada a les 19.00 hores davant la seu del Parlament, on conviden als seus a congregar-se després de la celebèrrima manifestació.

També et pot interessar...