IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els CDR omplen de creus grogues la platja de Mataró

Al voltant de 150 persones van participar en l'acte on es van utilitzar peces de roba

Dues dones estenent una tovallola en forma de creu a la platja de Mataró
Dues dones estenent una tovallola en forma de creu a la platja de Mataró | CatalunyaDiari.cat

El Comitè per Defensa de la República de Mataró ha convocat un acte a la platja de la capital del Maresme on s'ha dut a terme la col·locació de peces de roba de color groc en forma de creu. A la convocatòria han acudit 150 persones, que han participat en l'esdeveniment.

Des de les 08.00 hores d'aquest diumenge, 27 de maig, desenes d'interessants es disposaven a plantar creus grogues. No obstant això, i després de negociar amb les autoritats, els representants del CDR van acordar substituir les insígnies per altres fetes de tovalloles. 

D'aquesta manera, s'ha desenvolupat l'acte que venia motivat pel succeït a Canet de Mar, també es va procedir a la col·locació de creus a la platja. A diferència d'aquesta vegada, l'esdeveniment de Canet va acabar amb tres ferits, després que uns encaputxats exigissin la retirada dels símbols. 

  

Rebuig de l'alcalde de Mataró

David Bote, alcalde de Mataró, va reconèixer que tenia intensió d'evitar l'esdeveniment dut a terme durant les primeres hores d'aquest matí. El socialista va assegurar que no volia enfrontaments entre veïns, pel que buscaria la manera de suspendre l'acte.

Imatge de l'acte a la platja de Mataró
Imatge de l'acte a la platja de Mataró | CatalunyaDiari.cat

 

De la mateixa forma, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va advertir que per dur-lo a terme era necessari rebre una autorització. Així es va aconseguir que el CDR proposés el canvi de creus per peces de roba, proposta que av ser acceptada per les autoritats. 
 

Increpats per veïns enfadats de Mataró

«No aniré a presó com la Forcadell», cridava un home, desallotjat pels efectius de la policia. A les 09.15 hores, el veí exigia als representants de l'acte que marxessin de la platja, però davant la visible situació de tensió creixent, els agents van decidir emportar-se'l i evitar enfrontaments.

Tan sols uns minuts després, a les 10.00 hores, i entre crits de «llibertat», eren els organitzadors de l'acte qui s'havien de retirar, per l'arribada d'un segon home disconforme amb la cita. Ha estat llavors quan ha quedat conclosa la concentració.


Comentaris

envia el comentari