Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un contenidor incendiat durant els aldarulls a Barcelona el 17 d'octubre del 2019

Els CDR criden a una «revolta popular» i es desvinculen dels partits independentistes

En un comunicat assenyalen que tots els partits «posen els seus interessos per sobre dels de la ciutadania»

«Cridem doncs a enfortir l'autoorganització popular, a una veritable revolta popular que ens porti cap a la independència» han manifestat els Comitès per la Defensa de la República (CDR) en un comunicat fet públic ahir dimarts després de l'elecció del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. 

D'aquesta manera, els CDR retreuen a ERC el pacte d'investidura que ha fet amb els socialistes a qui descriu com «un dels principals artífex de la lapidació de les institucions catalanes amb el 155». També  assenyalen que JxCat i la CUP no prenen mesures  i indiquen que la CUP es troba «en una posició de silenci» per «guardar les formes sense cap efectivitat».

«No podem seguir a remolc d'ells»

D'aquesta manera demanen dominar el carrer i crear una revolta popular amb una estratègia basada en la «dissidència i la desobediència civil» que afecti «l'economia de l'IBEX» perquè consideren que els partits polítics «anomenats independentistes» intenten «desmobilitzar l'independentisme de base» i posen els seus interessos «per sobre de la ciutadania».

Els Comitès manifesten que el seu objectiu és aconseguir la independència de Catalunya i asseguren que volen diàleg però que aquest no es queda en una mesa de negociació com la pactada en republicans i socialistes, una taula de la qual diuen no esperar res com tampoc ho fan d'una comunitat internacional «que permet que hi hagi ostatges polítics des de fa més de dos anys». Per això afegeixen que les úniques solucions que esperen són aquelles que vinguin del poble «organitzat, ferm, digne i combatiu».

Per últim, donen el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, i al líder d'ERC, Oriol Junqueras, després de les decisions que ha anunciat la JEC, cosa que consideren un «nou atac de l'autarquia judicial espanyola» i assenyalen que és un exemple més que l'Estat espanyol «creu que té la legitimitat per vulnerar qualsevol mena de dret» i sempre amb «l'objectiu de fer desaparèixer l'independentisme».

També et pot interessar...