Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CDR

S'aixeca el secret de sumari en el cas dels CDR detinguts

L'informe ha fet patent que els CDR detinguts no tenien cap classe d'explosiu, si bé comptarien amb 'cèl·lules dorments' per ajudar durant les protestes contra la sentència

CDR
Membres del CDR van ser detinguts per la Guàrdia Civil | CatalunyaDiari.cat

Cada vegada van sortint noves informacions sobre les investigacions que la Guàrdia Civil està duent a terme amb relació als membres dels Comitè en Defensa de la República (CDR) detinguts per haver plantejat suposadament incidents a les ciutats catalanes davant la sentència del procés.

En aquesta ocasió, i segons fonts consultades per 'ABC',  els CDR tenien almenys una 'cèl·lula dorment' que havia de passar desapercebuda entre la multitud i que només s'havia d'activar quan els hi fos recomanat. Malgrat això, l'informe fa patent que  els membres dels Comitès de Defensa de la República no guardaven cap explosiu en els domicilis que van ser registrats, tal com han afirmat diversos mitjans i s'han fet ressò diversos polítics al llarg de les últimes setmanes. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Havien de dur a terme una vida el més normal possible

Les persones integrants en aquest grup, assegura 'ABC', havien de dur a terme una vida el més normal possible «per a no cridar l'atenció» de la policia i, per tant, evitar ser identificats o relacionats amb el moviment independentista. Segons 'ABC', la seva forma de funcionar és molt similar als anomenats «comandos» d'ETA, que també eren persones sense antecedents que portaven una vida normal i que no feien sospitar en un primer moment.

Un altre dels punts importants que havien d'acomplir aquestes suposades 'cèl·lules dorments' era el d'aportar al grup la màxima informació de l'exterior possible. Ara bé, un dels punts que més destaca la investigació és el requisit d'estar instruïts en l'elaboració d'eines o artefactes d'atac casolans, tot això, afegeixen, amb l'objectiu d'enfonsar l'economia del país.

Els manifestants han condemnat la sentència de l'1-O
Els manifestants en contra de la sentència de l'1-O | Cedida

Receptors de freqüència per tenir localitzada a la policia

Paral·lelament, l'adquisició de receptors de freqüència per saber i tenir localitzada a la policia, era una altra de les seves premisses. Cal recordar que, tal com es desprèn de la investigació que està duent a terme la Guàrdia Civil, a alguns dels pisos dels detinguts també es van poder trobar caixes de cafè plenes de boles de plom o fulls de ruta  que insten a atacar seus com les d'Hisenda.

Més enllà de les fonts consultades pels mitjans de comunicació, de moment aquesta és una investigació instruïda pel jutge d'instrucció de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, el mateix que ha obert una causa per terrorisme pels aldarulls viscuts la setmana passada a Catalunya.

També et poden interessar...