Els CDRs demanen a la CUP deixar caure el Govern de Quim Torra

La formació anticapitalista s'ha mostrat disposada a discutir aquesta possibilitat amb les seves bases

Una instantània de la manifestació dels CDRs aquest dijous a la tarda
Una instantània de la manifestació dels CDRs aquest dijous a la tarda | Guillem RS

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda davant la seu nacional de la CUP a Barcelona, per demanar a la formació encapçalada per Carles Riera que rebutgi «l'autonomisme» i que s'atreveixi a «tombar» el Govern de Quim Torra, després de la reunió bilateral Estat-Generalitat de dimecres.

En concret els participants en la concentració, convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDRs), exigeixen treure «targeta vermella» a l'executiu català, perquè «sense desobediència no hi ha independència». Davant d'aquesta proposa, els anticapitalistes s'han mostrat favorables a estudiar-ho, i han confirmat que ho discutiran amb les seves bases. 

Els manifestants han demanat a la CUP deixar caure el Govern
Els Mossos d'Esquadra davant la seu del PDeCAT, on s'ha dirigit la concentració | Guillem RS

Els manifestants han penjat també alguns cartells a l'entrada del local de la CUP. Una de les pancartes deia «El poble mana: desobeïu o dimitiu» i l'altra «No us adormiu. Toca prendre partit». A més, dues de les persones que es trobaven a la concentració han llegit un manifest.

«Exigim al Govern que obeeixi el mandat de l'1 d'octubre (...) No volem autonomisme, exigim la república que vam votar (...) En cas contrari, exigim al govern que desobeeixi o dimiteixi», és part del que s'ha dit al manifest.

Imatge d'alguns manifestant mostrant les «tarjetes vermelles»
Imatge d'alguns manifestant mostrant les «targetes vermelles» | Guillem RS

 

La CUP «comparteix» accions com aquesta dels CDR

Un cop llegit el manifest ha estat la CUP qui ha volgut donar també el seu missatge en resposta a l'acció que s'estava duent a terme. Laia Estrada, portaveu del secretariat nacional del partit ha afirmat que «ha rebut el missatge» i que aquest serà traslladat a la resta del partit per decidir en quines mesures es tradueix la «targeta vermella» que han demanat les persones que han format part de la manifestació.

A més, ha afirmat també que la CUP «entén i comparteix» accions com la que han fet els CDR i ha sentenciat: «De Madrid no hem d'esperar absolutament res. Tot depèn de nosaltres: avui, aquí i ara», en resposta als manifestants.

Protestes davant la seu del PDeCAT

Mossos d'Esquadra davant la sede del PDeCAT durant la manifestació
Mossos d'Esquadra davant la seu del PDeCAT durant la manifestació | Guillem RS

Després d'aquestes paraules de Laia Estrada, els manifestants han seguit el seu camí i s'han dirigit cap a la seu del PDeCAT, al Passeig de Sant Joan. Allà ja hi havia agents dels mossos amb furgonetes protegint el local i la zona estava acordonada. Es podien sentir crits que deien: «ERC i PDeCAT, la paciència s'ha acabat». A més, s'ha fet una pintada a la carretera, davant la seu, en la qual es podia llegir «desobeïu o dimitiu».

Imatge de la pintada davant la seu del PDeCAT
Imatge de la pintada davant la seu del PDeCAT | Guillem RS

 


Comentaris

envia el comentari