Els CDRs tornen a omplir de fems els jutjats amb el lema «justícia de merda»

Els impulsors de la protesta han apuntat que no es pot «normalitzar» aquesta situació a les portes del judici de l'1-O

Els CDR escampen fems i escombreries davant la Ciutat de la Justícia | Twitter (@CDRCatOficial)

Amb el lema «justícia de merda» els CDR han tornat a escampar una vegada més fems i escombraries davant les portes dels diversos jutjats de Catalunya. L'anomenat 'Comitès de Defensa de la República' han utilitzat el seu compte oficial de Twitter per informar de les accions que s'han dut a terme, durant aquesta matinada, a la Ciutat de la Justícia, a Figueres, Olot, Vic, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Guíxols, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Berga, Manresa, Girona, Mataró, Tortosa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Santa Coloma de Farners, Granollers, Rubí i Cervera.

Fems als jutjats de Cervera
Fems i una pintada als jutjats de Cervera | Twitter (@CDRCatOficial)

A través dels diversos comptes que tenen a les xarxes socials han difós vàries fotografies de les entrades als jutjats plens de fems, escombraries i, alguns d'ells, amb pintades i pancartes. Les instantànies han estat agrupades pel perfil de Twitter oficial (CDRCatOficial) dins d'un mateix 'fil de tweets'. En una de les fotografies que han difós es pot veure com un grup d'encaputxats actuen davant la Ciutat de la Justícia i col·loquen una pancarta on es pot llegir 'Justícia de merda'. En el cas de Cervera, han fet una pintada on diu: 'La Justícia espanyola fa pudor de merda feixista'.

En una piulada, els CDR han apuntat que no es pot «normalitzar» aquesta situació a les portes del judici. «Aviat començarà el judici farsa i la sentència ja està escrita», «volen empresonar tot un poble» han afegit. Els comitès asseguren que estan «fermes i mobilitzades» davant «d'aquest atemptat contra l'estat de dret».

Reaccions

El Tribunal Superior de la Justícia Catalana (TSJC) ha demanat, a través d'un comunicat, que es depurin responsabilitats davant les accions que han comès els CDRs, al llarg d'aquesta matinada, a les seus de diversos jutjats de Catalunya, obligant a tancar algunes de les instal·lacions. El TSJC ha titllat aquestes accions «d'inacceptables en un estat de dret i demandem la depuració de les responsabilitats que poguessin derivar-se'n».

La sala de govern ha assenyalat que aquests actes, que es venen repetint des de fa mesos, «constitueixen un atac material que no altera la normalitat amb què els representants del poder judicial actuen». Així doncs, el TSJC ha mostrat la seva «repulsa» contra totes aquestes accions que ha definit com a «sabotatges».

Els CDRs van ocupar les vies de l'Estació de França

Diverses persones tallen les vies del tren a l'Estació de França de Barcelona.
Diverses persones durant el tall les vies del tren a l'Estació de França de Barcelona, el 16 de gener | Guillem RS

El passat 16 de gener les vies de l'Estació de França de Barcelona van ser ocupades per part dels CDRs. Segons va poder saber 'CatalunyaDiari' els Mossos d'Esquadra, arran d'una denúncia per part d'Adif, estan tractant d'identificar les persones que van ocupar les vies durant vint minuts aquell vespre. Els manifestants van impedir la sortida de com a mínim un tren. L'ocupació no va durar més de vint minuts i els manifestants van marxar de la zona de vies després d'explicar que es tractava d'una «acció simbòlica».

En aquest cas, els CDRs protestaven per les detencions que havien tingut lloc, el mateix 16, a Girona per part de la Policia Nacional. El motiu de la detenció va ser l'ocupació de les vies de l'AVE de Girona el dia 1 d'octubre de 2018, per celebrar l'aniversari del Primer d'Octubre de 2017.


Comentaris

envia el comentari