Milers de persones es concentren davant la subdelegació del Govern espanyol a Barcelona

Els CDR i l'organització sobiranista ANC han convocat diverses mobilitzacions, tant a Barcelona com arreu del territori

Com ja va passar durant la nit del dissabte 24 de març, diversos manifestants s'han concentrat davant la subdelegació del Govern a Barcelona. Els CDR i l'organització sobiranista ANC han convocat diverses mobilitzacions, tant a Barcelona com arreu del territori, arran de la detenció i empresonament de l'expresident Carles Puigdemont. Com podem comprovar, s'han viscut moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra, que per motius de seguretat impedeix el pas a tot el perímetre.

Al voltant de les 19.10, els agents antiavalots han disparat diverses salves i instants més tard s'ha produït el primer detingut. El balanç a les 20.30 del vespre és de 3 detinguts i 17 ferits, 3 d'ells Mossos d'Esquadra. Al llarg de la tarda hi ha hagut càrregues policials i la situació s'ha anat complicant ja de nit, quan s'han viscut aldarulls al centre de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han realitzat maniobres perilloses i alguns manifestants han col·locat barricades i contenidors al mig del carrer. 

Primer detingut a la manifestació de Barcelona.
Primer detingut a la manifestació de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

La subdelegació del Govern a Barcelona, focus de les protestes

En total, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat d'un total de 50 atencions sanitàries al llarg de la tarda, totes elles per ferides lleus. A Barcelona hi ha hagut dos focus de mobilitzacions, ja que al Passeig de Gràcia també s'han mobilitzat milers de manifestants.

Segons la Guàrdia Urbana, han estat unes 55.000 les persones concentrades per ANC i Òmnium que han mostrat el seu rebuig a la detenció de l'expresident Puigdemont. No obstant això, la capital catalana no ha estat l'únic lloc on s'han produït protestes, ja que milers de persones s'han aplegat a les subdelegacions de Girona, Tarragona i Lleida.

Cordó policial dels Mossos d'Esquadra.
Cordó policial dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Al voltant de les 22.10 hores, els Mossos han començat a dispersar-se després de diverses càrregues. L'objectiu dels agents era buidar l'espai amb un moviment estratègic i calmar la situació. No obstant això, l'efecte ha estat el contrari i la tensió s'ha apoderat del centre de Barcelona, amb càrregues, cops de porra i barricades.


Comentaris

envia el comentari