El CEO preveu una victòria d'ERC a Catalunya en les eleccions del 28-A

En el cas d'unes suposades eleccions autonòmiques, els republicans també s'emportarien la victòria amb 40 diputats

Esquerra Republicana guanyarà les eleccions del 28-A a Catalunya seogns el CEO
Esquerra Republicana guanyarà les eleccions del 28-A a Catalunya seogns el CEO | CatalunyaDiari.cat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyarà les eleccions del 28 d'abril a Catalunya amb entre 14 i 15 diputats al Congrés segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Els resultats implicarien una pujada d'entre cinc i sis diputats respecte dels quals disposa actualment, i deixaria el segon lloc al PSC, que n'obtindria entre 11 i 13.

D'altra banda, els comuns es quedarien en tercera posició amb 7-9 diputats, seguits de JxCat amb 5-7, de C's amb 5-6 i del PP que n'obtindrien 2. El CEO pronostica que la coalició Front Republicà liderada per Albano Dante Fachin i que agrupa a Som Alternativa, Pirates de Catalunya i Poble Lliure, podria entrar al Congrés amb un diputat

En el cas d'unes eleccions autonòmiques, ERC guanyaria les eleccions al Parlament
En el cas d'unes eleccions autonòmiques, ERC guanyaria les eleccions al Parlament | CEDIDA

 

Es podria ampliar la majoria independentista al Parlament

ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 40-43 diputats i es podria ampliar la majoria independentista fins als 75 escons, davant els 70 actuals. Segons el Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), C's seria la segona força més votada amb 28-29 escons, seguida de JxCat que perdria entre 10 i 12 escons i es quedaria amb una forquilla de 22-24.

Per la seva part, el PSC milloraria resultats situant-se en 21-23 diputats i per darrere es produiria un empat entre els comuns i la CUP a 8. Finalment, el PP podria mantenir els 4 escons actuals o perdre'n un. Així doncs la davallada de JxCat es veuria compensada amb la pujada d'entre 8 i 11 escons d'ERC i de la CUP, que doblaria els 4 escons actuals.

Un 48,1% dels catalans vol la independència

Segons el CEO, un 48,1% dels catalans volen que Catalunya es converteixi en un Estat Independent mentre que un 44,1% s'hi nega. Les xifres es mantenen estables respecte l'últim sondeig que va fer el CEO el passat octubre de 2018. En aquell moment, els partidaris de la independència eren el 47,2% i els contraries sumaven un 43,2%. D'altra banda, el sondeig recull que un 75,9% dels ciutadans prefereix la república com a forma de govern mentre que un 12,3% opta per la monarquia. 


Comentaris

envia el comentari