Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
QUIM TORRA I JAVIER FAUS

El Cercle d'Economia exigeix a Torra que no prengui «decisions rupturistes i unilaterals»

El president de la Generalitat es va reunir amb la nova junta de l'entitat, presidida per Javier Faus

QUIM TORRA I JAVIER FAUS
Quim Torra i Javier Faus presidint la reunió del Cercle d'Economia | Catalunya Diari

 

Una part important de l'empresariat català va voler deixar clar a Quim Torra que no comparteix la seva possible resposta a la sentència pel procés. El president va rebre aquest dijous al Palau de la Generalitat a la nova junta del  Cercle d'Economia on li van demanar que «no es promoguin decisions rupturistes i unilaterals».

Aquesta entitat empresarial; presidida des del juliol pel fundador de Meridia Capital, Javier Faus, va insistir que Torra hauria d'apostar per «un to institucional» que ajudes a la solució del conflicte català. La seva principal reivindicació és la «creació d'un marc que afavoreixi el diàleg, la negociació i la transacció».

Redefinició del model territorial de l'Estat

A més de Faus i Torra, a la reunió a la Generalitat hi van assistir la resta de membres de la nova directiva del Cercle, incloent-hi el seu vicepresident i president de CaixaBank, Jordi Gual. Tot i el recent canvi a la seva junta, l'organització empresarial, a diferència de la Cambra de Comerç dominada per empresaris independentistes, continua rebutjant les posicions «fora de la legalitat» que només «cronifiquen el problema» entre Catalunya i l'Estat. 

Encara que han mostrat les seves diferències amb la postura del Govern, sí que han defensat la necessitat d'una «redefinició el model territorial de l'Estat». La seva aposta passaria per una «Barcelona metropolitana, capital de Catalunya però al seu torn co-capital espanyola». Durant la cita, Faus ha convidat al president Quim Torra a la pròxima reunió del Cercle d'Economia, que se celebrarà a Barcelona al maig.

També et pot interessar...