Cessat el cònsol general espanyol a Edimburg per dir que una Escòcia independent podria tornar a la UE

Vecino va afirmar que una Escòcia independent no hauria «d'esperar a la cua» per tornar a la Unió Europea
Josep Borrell ha cesat el cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino
El Ministeri d'Exteriors ha cessat el cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino | Cedida

El Ministeri d'Exteriors ha cessat el cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino, segons han confirmat a l'ACN fonts del ministeri. El cessament es produeix després que Vecino afirmés en una carta que si Escòcia assolia la independència, no hauria «d'esperar a la cua» per tornar a la Unió Europea (UE).

 

El cessament es produeix perquè consideren que «s'ha extralimitat clarament en les seves funcions en dirigir la carta» perquè Vecino «no exerceix funcions de representació política d'Espanya», segons avança 'el Periódico'. A més, les mateixes fonts del ministeri afegeixen que «no correspon a un cònsol general fer aquesta mena de declaracions de naturalesa política» i molt menys, afegien, «sense una concentració prèvia amb l'Embaixador espanyol a Londres o amb la Direcció General de Comunicació i Informació Diplomàtica del Ministeri d'Exteriors» concloïen. 

 

Josep Borrell demana a una presentadora que parli més a poc a poc l'anglès i que vocalitzi millor
Josep Borrell va dir que Madrid reconeixeria la nova Escòcia si hi havia acord entre Londres i Edimburg   | 'Bloomberg'

 

Vecino donava la seva opinió sobre una Escòcia independent

La missiva es va publicar, el dijous passat, a 'The National' i en ella el fins ara cònsol expressava la seva opinió, en la línia de la del ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, que va dir que en cas d'acord entre Londres i Edimburg per fer un referèndum, Madrid reconeixeria la nova Escòcia independent perquè no voldria ser «més papista que el papa».

 

Vecino anava més enllà en negar que, després, i des de fora de la UE, una Escòcia independent s'hagués de posar «a la cua», per darrere d'estats com Turquia o Sèrbia. «L'entrada a la UE no depèn de cap manera d'esperar en una cua», assegurava el cònsol a la carta. Per tant, el diplomàtic assegurava que el govern espanyol no vetaria l'entrada d'Escòcia com a país independent a la UE. 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari