El CGPJ declina reunir-se amb un representant del Govern per dur un llaç groc

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha negat a reunir-se amb la directora de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat per dur el llaç groc

La representant del Govern ha estat expulsada per dur el llaç groc
La representant del Govern ha estat expulsada per dur el llaç groc | CatalunyaDiari.cat

Continua la pugna pels llaços grocs a Catalunya. Aquest dimecres, 17 d'octubre, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha negat a reunir-se amb Montse Muñoz, la directora general de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat, perquè duia un llaç groc. 

La consellera Ester Capella, a través d'una carta que ha enviat al president del CGPJ, Carlos Lesmes, ha fet saber el seu desacord amb la decisió d'aturar la reunió pel fet que Muñoz s'hi hagi presentat amb el llaç groc. Segons 'El Nacional', de fet, quan Muñoz ha entrat amb el llaç groc hi ha hagut certa perplexitat i s'han produït diverses trucades. 

Tot i això, la directora general de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat, Montse Muñoz, s’ha negat a treure’s el llaç i des de Madrid han desconnectat la videoconferència. Per la qual cosa, finalment, Govern no ha pogut participar de la trobada en la qual es parlaria sobre el col·lapse dels jutjats que estan especialitzats en clàusules sòl.

Expulsada per dur un llaç groc

Avui a les 12.00 hores del migdia estava programada la reunió que estava convocada i presidida per Carlos Lesmes, en la qual Montse Muñoz representaria al Govern a través d'una videoconferència, però des de Madrid, i segons han explicat fonts del Departament de Justícia, han vist que la directora de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat duia un llaç groc

En aquell moment han tingut lloc una sèrie de trucades on se'ls informava des de Madrid que si Montse Muñoz no es treia el llaç groc de la solapa, la trobada no començaria. Tanmateix, la representant del Govern no ha volgut cedir a aquests reclams i no ha pogut participar de la reunió perquè han desconnectat la videoconferència des de Madrid.

Ester Capella ha denunciat l'acció en una carta enviada a Carlos Lesmes
Ester Capella ha denunciat l'acció en una carta enviada a Carlos Lesmes | ACN

 

Discriminació per motius ideològics

En la carta que Ester Capella ha escrit a Carlos Lesmes ha volgut expressar la seva «perplexitat i incredulitat» pel que havia passat durant la reunió d'aquest migdia, ja que opina que les «legítimes representants» del Govern han estat «discriminades per motius ideològics» i, a més, també ha denunciat que és «inadmissible que s'hagi ordenat la desconnexió de la videoconferència i impedit la participació de Catalunya a causa de llaç groc de la solapa». 

La consellera també ha afegit en la carta que «la voluntat de diàleg i de col·laboració del Govern és inqüestionable», però ho ha fet amb un matís: «Voluntat de diàleg, tota. Voluntat de deixar-nos humiliar, mai». D'aquesta manera ha demanat al president del Consell General del Poder Judicial una «rectificació immediata» de la seva «actuació partidista» que s'afegeix a la d'«obviar injúries, insults i mostres d'odi per motius ideològics expressats per jutges i magistrats en el fòrum del Consell» i d'aquesta manera «ajudaria a defensar la ja perjudicada reputació de jutges i magistrats».


Comentaris

envia el comentari