YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un vocal català del CGPJ: «Qui serà el primer mort a Catalunya?»

José María Marcías dona per fet que hi haurà morts en el procés independentista en un article a ‘El Español’

José María Macías Castaño, en el moment de ser designagt membre del CGPJ
José María Macías Castaño es pregunta «Qui serà el primer mort a Catalunya» | CEDIDA

El vocal del Consell General del Poder Judicial (GPJ), José María Macías Castaño, dona per fet en un article a ‘El Español’ queel procés independentista català comptarà amb alguna mort. Segons ell, Catalunya ja ha començat a seguir la ‘via eslovena’ i els enfrontaments entre manifestants al carrer o les amenaces a jutges i fiscals podrien acabar amb una tragèdia.

L’article titulat ‘Qui serà el primer mort a Catalunya?’, diu que el país «es dirigeix a un desastre previsible que desconcerta perquè sembla imparable, la crònica d’una mort anunciada». Macías sentència: «és impossible viure en una situació de greu anormalitat, no afrontar-la i que no passi res encara més greu».

La ‘via eslovena’ ja ha començat a Catalunya

De fet, el vocal del Consell General del Poder Judicial creu que l’anomenada ‘via eslovena’ «ja ha començat a Catalunya» i ho argumenta amb tres suposats indicis. El primer és l’acord del CGPJ que insta la fiscalia a supervisar les investigacions dels Mossos entra les persones que ataquen seus judicials o amenacen jutges.

La segona és la suposada amenaça de purga dels Mossos per haver impedit que els antifeixistes boicotegessin una manifestació de Vox. Segons Macías, això suposa que «se cerca una situació descontrolada en la qual pugui passar alguna cosa gravíssima». L’últim indici, segons ell, és l’apel·lació a la ‘via eslovena’ per part de Torra.

Marcías crítica l’apel•lació a la ‘via eslovena’ per part de Torra
Marcías crítica l’apel•lació a la ‘via eslovena’ per part de Torra | ACN

 

Diferències entre Catalunya i Eslovènia

En aquest sentit, Macías recorda que el Parlament d’Eslovènia va declarar ‘unilateralment’ la independència i després la va suspendre per negociar, el que va desembocar en una guerra.

No obstant, també admet diferències amb Catalunya, ja que l’exèrcit iugoslau era federal, i Eslovènia comptava amb forces armades territorials. Alemanya i Itàlia es van «precipitar»’ a reconèixer el nou estat i Sèrbia «va deixar caure immediatament Eslovènia perquè la guerra contra Croàcia era imminent».

En el cas de Catalunya, la declaració unilateral ja es va donar fa un any i a diferència de la ‘via eslovena’ Macías argumenta que «caldria substituir la violència de l’exèrcit eslovè, inexistent a Catalunya, per un altre tipus de violència durant molt més temps i amb bastants morts».

«El primer mort útil a Catalunya»

«Tan criminalment irresponsable em sembla qui genera aquesta situació com qui la tolera havent d’evitar-la; també dubto que allò irreparable, el primer mort, serà útil per a algú, o almenys això pretendrà aquest algú», afegeix. Per això, dubta sobre «qui serà el primer mort útil: un jutge o un fiscal que tinguin una mala ensopegada amb un descerebrat? Un manifestant o vianant que es trobin amb els amos al carrer? O un ‘soldat’ de la nova pàtria que es deixi convèncer pels irresponsables que l’animen?».

Ell mateix ha compartit l’article al seu compte de Twitter: «Comparteixo la meva reflexió amb un títol desagradable, tant com la realitat, que no canviarà per no voler veure-la».


Comentaris

envia el comentari