Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

Àngels Chacón, candidata única del PDeCAT a les eleccions amb el suport de Mas i Trias

La candidatura es farà oficial en els pròxims dies després de recollir els suficients avals

Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.
Chacón ha estat l'única en presentar candidatura i ha aconseguit els avals necessaris  | ACN

La setmana passada, Àngels Chacón va presentar la seva candidatura a les primàries internes del PDeCAT per ser candidata a la presidència de la Generalitat a les eleccions del pròxim 14 de febrer. Ho va fer mitjançant una carta enviada a tota la militància, on informava que havia fet els tràmits per presentar-se i que necessitava el suport de 1.000 associats per validar la candidatura. Doncs bé, Chacón tenia temps per recollir els avals fins aquest dimecres 21 d'octubre a les 20.00 hores del vespre i ja es pot dir que és oficialment la candidata del PDeCAT per als pròxims comicis al Parlament de Catalunya.

Chacón ha estat l'única en presentar candidatura i després de reunir els avals necessaris serà proclamada oficialment com a candidata el pròxim 2 de novembre. Segons explica La Vanguardia, l'exconsellera d'empresa ha aconseguit 1.232 suports amb noms destacats com el de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, o l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. D'altra banda, fonts del PDeCAT destaquen que Chacón també ha recollit l'aval de més de 150 alcaldes de tota Catalunya.

Tal com detalla el citat mitjà, la setmana que ve, entre el 29 d'octubre i l'1 de novembre, els associats hauran de donar el darrer vistiplau a la candidatura, i posteriorment serà proclamada de manera oficial com a candidata de la formació. A partir d'aquest moment, es procedirà a engegar la maquinària d'escollir els caps de llista de cada demarcació, un procés que es preveu tancar a finals del mes de novembre.

 

Les paraules de Chacón a la militància

En la carta enviada als associats del partit, Chacón indicava que es presentava a les primàries «per coherència amb un partit que em representa, amb tota la consciència sobre la complexitat del context actual, enmig d'una crisi política i de repressió, sanitària, econòmica i social». A més, deia que ho feia, sobretot, «decidida i compromesa a treballar per un futur millor i ple d'oportunitats per a tots els catalans i catalanes».

Per a Àngels Chacón, de les decisions que prengui el pròxim Govern de la Generalitat de Catalunya en depèn el nostre futur i, el més important, el de les properes generacions», i enviava una clara indirecta a Junts per Catalunya advertint que «no ens limitarem a mirar com altres forces polítiques dibuixen una Catalunya que s'allunya del nostre model de país».