Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

Chacón: «És compatible defensar el dret a l'autodeterminació amb la rigorositat en la gestió»

Chacón insisteix que el PDeCAT «difícilment podrà arribar a un acord» amb els qui han volgut la «mort» del partit, en referència a JxCat

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

La candidata a la presidència de la Generalitat pel Partit Demòcrata (PDeCAT) ha assegurat que «difícilment» podran arribar a un acord amb els qui han volgut la «mort» del seu partit, referint-se així a JxCat. Chacón ha recorda't que va ser impossible fer una coalició dels dos partits per anar units a les eleccions del 14-F perquè «la majoria de premisses» passaven per l'eliminació del partit que ara es presenta en solitari i amb «veu pròpia». En aquest sentit, la candidata també ha dit que no veuen «ben definit» l'ideari de JxCat i ha afegit que si tenen responsabilitats de Govern negociaran amb altres formacions però que treballaran pels seus interessos.

Marc Solsona es postula com a candidat del PDeCAT per Lleida

Chacón ha fet la primera roda de premsa des que ha estat proclamada candidata del PDeCAT a la presidència del Govern des de Lleida, en format telemàtic, acompanyada del portaveu del partit, Marc Solsona, qui s'ha postulat per encapçalar la llista del partit per Lleida. L'exconsellera del Govern Torra ha reconegut que els «dol» com a partit que hi hagi molts companys que ara estiguin postulant-se per encapçalar la llista d'altres formacions, com és el cas del conseller Damià Calvet.

Chacón ha assegurat que després del 14-F faran pactes amb les formacions que «permetin desplegar» el seu projecte. Així mateix, ha assegurat que «hi haurà línies vermelles» però ha afegit que encara és massa aviat per definir-les. La candidata ha recordat que el PDeCAT és un partit que és on era i ara es presenta en solitari a les eleccions amb l'objectiu de tenir veu pròpia i que ningú hi posi límits. Per això, ha reiterat que són independentistes però que tenen un model de país pensat per defensar.

«És compatible defensar el dret a l'autodeterminació amb la rigorositat en la gestió»

Chacón també ha considerat que és perfectament «compatible» defensar el dret a l'autodeterminació amb la «rigorositat» en la gestió. Per això, ha recordat que mentre ha estat consellera d'Empresa no ha tingut cap problema per arribar a acords com l'estratègia de finançament del nou supercomputador amb l'Estat.

Finalment, Chacón ha valorat positivament l'aprovació de mesures econòmiques de Govern per als afectats pel tancament forçat a causa de les mesures contra la covid-19 i ha recordat que ella ho demanava des de l'abril. Així mateix, també ha valorat el decret de desnonaments i ha considerat que és un problema que cal abordar de forma molt més transversal sense proclames simplistes i demagògiques a l'hora de diferenciar entre els grans tenidors i els petits propietaris d'immobles.