Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant una compareixença al Parlament

Chacón: «JxCat i la CUP volen un país com Disneylandia, sense Mossos ni empreses»

La candidata del PDeCAT ataca directament les formacions que lideraran Àngels Chacón i Dolors Sabater

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant una compareixença al Parlament
Àngels Chacón ha atacat el model de país que defensa JxCat. | ACN

La candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha atacat durament aquest dilluns, 18 de gener, les propostes de país que presenten candidatures com JxCat —«el partit de Laura Borràs», ha dit concretament Chacón— i la CUP. «Volen un país independent com una mena de 'Disneylandia'», ha etzibat Laura Borràs, fent al·lusió a Junts, que va deixar caure la possibilitat que la Generalitat no oferís protecció jurídica als Mossos; i a la CUP i la seva oposició al sistema capitalista.

En una entrevista fa pocs dies al 'Diari de Tarragona', Laura Borràs va plantejat la possibilitat que la Generalitat de Catalunya es plantegi retirar l'assistència jurídica als funcionaris públics, com els Mossos d'Esquadra. Aquestes declaracions han estat aprofitades per la formació demòcrata darrerament, ja que la número 2 de Chacón, Joana Ortega, ja va criticar aquest posicionament en unes declaracions públiques fetes aquest diumenge al migdia.

Aquest dilluns, 18 de gener, la cap de llista del PDeCAT no ha deixat passar l'oportunitat de posar en evidència tant JxCat com la CUP i acusar el model de país que les dues formacions defensen d'assemblar-se a «Disneylandia»

Chacón adverteix Illa que haurà de pronunciar-se sobre la data dels comicis si aspira a governar la Generalitat

La candidata del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, també ha criticat Salvador Illa, candidat del PSC als comicis i ministre de Sanitat, per «rentar-se les mans» i que estigui evitant opinar sobre l'endarreriment electoral. «Si aspira a governar la Generalitat, s'haurà de pronunciar alguna vegada sobre qüestions que afecten a Catalunya», li ha etzibat. D'altra banda, Chacón ha lamentat que els comicis s'hagin endarrerit i hi veu criteris «partidistes», a més dels sanitaris. Ha alertat que aquesta decisió no només allarga el termini de la campanya, sinó que «prorroga la incompetència del Govern que no ha estat capaç de planificar-les ni de controlar la pandèmia».

«Ho sento molt, haurà de d'escollir entre ser ministre i ser candidat si espera governar la Generalitat», ha dit Chacón, dirigint-se a Illa. A més, s'ha preguntat si el 30 de maig ja serà la data definitiva per posar les urnes o si s'haurà de tornar a decidir degut a «aquesta incompetència del Govern»: «Fins quan aquesta incertesa?».