Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Parlament el 23 d'octubre

Chacón «no descarta» nacionalitzar Nissan, tot i que admet manca de pressupost

«Treballem per donar un futur als treballadors», ha dit Àngels Chacón

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, durant un discurs a Barcelona el 18 de febrer del 2020
La consellera d'Empresa, Àngels Chacón. | Cedida

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat que el Govern està «treballant per donar un futur» als treballadors de Nissan després que aquest dijous, 28 de maig, la companyia anunciés el tancament de les seves plantes a Barcelona. En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, no ha descartat la possibilitat de nacionalitzar les plantes, ha dit que és una possibilitat més, però ha reconegut que encara no s'ha parlat d'això amb el Govern i que és una qüestió de pressupost: «La Generalitat no té el marge pressupostari per a una operació així».

Chacón no descarta la nacionalització

«Jo no ho descarto, però hem de parlar amb el Govern», ha insistit la consellera, que ha explicat que estan buscant inversions industrials, però no ha volgut revelar el 'pla B' de la Generalitat, perquè no li volen posar fàcil a Nissan, en paraules seves. «No regalarem a Nissan  que marxi de manera fàcil i ràpida», ha subratllat la consellera, que ha afegit que no vol donar esperances als treballadors sobre una possible nacionalització perquè és una cosa que encara no s'ha plantejat amb el Govern.

Chacón  ha sostingut que pressionaran al màxim per revertir la decisió de l'automobilística nipona i treballaran per buscar un futur per als seus treballadors: «Ara ens toca demostrar a Nissan que la seva decisió és equivocada».

Interlocució amb el Japó

La consellera ha explicat que pròximament es reuniran amb el Govern per parlar dels plans a partir d'ara i, en ser preguntada per si viatjaran al Japó, la consellera ha respost: «Si convingués, hi aniríem avui mateix». Chacón ha assenyalat que la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme,  Reyes Maroto, i ella mateixa, van demanar interlocució directa amb el Japó i ha recordat el seu viatge al novembre per reunir-se amb representants de la multinacional japonesa.

També ha destacat la coordinació entre les dues administracions des de l'any passat quan «l'entorn políticament era de tot menys fàcil», i ha defensat que van deixar de banda qualsevol discrepància per treballar en aquest assumpte.