Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La trobada estava encapçalada per Torra i Puigdemont

Cimera independentista a Ginebra enmig de la crisi per la Diputació de Barcelona

La trobada ha estat encapçalada per Torra i Puigdemont

La trobada estava encapçalada per Torra i Puigdemont
La trobada estava encapçalada per Torra i Puigdemont | Cedida

 

Representants dels partits i entitats independentistes s'han reunit aquest divendres en una cimera a Ginebra, a Suïssa. Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ACN, la trobada s'emmarca en les converses que el president de la Generalitat, Quim Torra, manté amb formacions i entitats per traçar una estratègia unitària de l'independentisme i per a preparar una reacció conjunta a la sentència del judici de l'1-O.

Segons han explicat diverses fonts, a la reunió no s'haurien abordat les tensions que han sorgit entre els dos socis de Govern pel pacte entre JxCat i PSC a la Diputació de Barcelona. A la trobada a més de Torra, hi ha assistit l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, representants d'ERC, JxCat, dos portaveus de la CUP i dos membres d'Òmnium. 

També hi hauria representat algun responsable de l'ANC. La reunió s'ha produït coincidint amb l'anunci del  pacte de govern a la Diputació de Barcelona entre JxCat i PSC que ha generat tensions i crítiques entre els dos socis de Govern.

La Crida Nacional demana que «es reverteixin tots els pactes amb el 155»

La Crida Nacional ha demanat als partits independentistes que «reverteixin tots els pactes amb el 155» després de l'acord entre JxCat i el PSC per donar la presidència de la Diputació de Barcelona als socialistes. En un missatge a Twitter, la formació liderada per Jordi Sànchez ha assegurat que cal «començar de zero» per buscar la «màxima unitat» a totes les institucions del país.

«Si no ho fan trenquem l'esperit de l'1-O i la voluntat de molta gent», han advertit. A banda de Sànchez, que n'és el president, el conseller Damià Calvet, els diputats de JxCat Albert Batet i Gemma Geis, la diputada al Congrés Laura Borràs i la regidora de Barcelona Elsa Artadi també formen part de la direcció política de la Crida.

També et pot interesar...