Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Pedro Sánchez i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una reunió cara a cara

El CIS reforça Sánchez davant Casado: els separen 13,4 punts en intenció de vot

Ciutadans, sota el lideratge d'Inés Arrimadas, es converteix en l'única força política nacional que creix en intenció de vot

El president Pedro Sánchez i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una reunió cara a cara
El CIS impulsa Ciutadans i reforça Pedro Sánchez davant Pablo Casado | cedida

El PSOE, amb el president Pedro Sánchez al capdavant, segueix sent la força política que genera més confiança entre els electors, segons el darrer baròmetre publicat pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) aquest dijous. En concret, els socialistes gaudeixen d'una intenció de vot del 31,5%, per davant del Partit Popular (PP), que es troba en segon lloc amb 18,1%. Sánchez reafirma el seu avantatge davant Casado, amb 13,4 punts de diferència en intenció de vot. 

A banda, Unidas Podemos (UP) se situaria en tercer lloc, amb 12,2% de la intenció de vot, i VOX es trobaria en quarta posició, amb 11,7%. Finalment Ciutadans (C's) es converteix en l'única força nacional que creix en intenció de vot, amb 10,6% d'intenció de vot. En el darrer baròmetre, la formació d'Inés Arrimadas es mantenia estancada amb un 8,7% de l'electorat. 

La gestió del coronavirus, un motiu de pes en el darrer baròmetre del CIS

Sens dubte, la pandèmia del coronavirus i la manera en la qual els polítics han gestionat la seva evolució en cada territori ha fet canviar moltes opinions. És el cas de Madrid, territori on acumulen la major part dels contagis i on els rebrots no cessen. En aquest aspecte, el 58,3% dels 3000 enquestats considera que les mesures imposades en aquest moment són insuficients i s’hauria de plantejar uns controls i aïllaments «més exigents». Alhora, el 25,8% de les persones entrevistades afirmen que prefereixen quedar-se en la situació actual.

Així, la preocupació dels ciutadans segueixen sent gairebé les mateixes que fa uns mesos, situant l’atur com el principal problema del país amb un 30,7%. El segueix la crisi econòmica (29,7%) i el coronavirus (27,3%). La corrupció (20,5%) i els problemes polítics (19,7%) es queden en última posició.

Aquests resultats no s’allunyen molt dels presentats per l’organisme públic el passat 27 de juliol, tan sols un mes després d’haver finalitzat l’estat d’alarma. Fa dos mesos el PSOE ja se situava en un 32,4% d’estimació de vot, molt per sobre del Partit Popular, que acumulava el 19,4%. Ciutadans és clarament el partit més reforçat, deixant enrere el 8,7% que mantenia estancat Inés Arrimadas i arribant al 10,6% d'intenció de vot.