Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es miren assegut als Congrés dels Diputats

El CIS dona bones notícies a Sánchez: puja la intenció de vot en 13 punts

Guanya avantatge sobre Pablo Casado

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es miren assegut als Congrés dels Diputats
El PSOE guanya avantatge respecte al PP en l'últim sondeig del CIS | EFE

El CIS, el Centre de Recerques Sociològiques, ha publicat aquest dilluns un nou sondeig en el qual atorga al PSOE un avantatge sobre el PP  en intenció de vot de 13 punts, dos més que en el baròmetre que el centre demoscòpic va difondre fa dotze dies.

L'organisme que presideix José Félix Tezanos ha inclòs aquestes dades d'intenció de vot  en l'enquesta sobre política fiscal difosa aquest dilluns, tan sols dotze dies després de fer públic el seu baròmetre corresponent al mes de juliol.

En el nou estudi, el treball de camp del qual es va fer just després que finalitzés el del sondeig anterior, atorga al partit de Pedro Sánchez una intenció de vot del 32,4%, amb una pujada de tres dècimes, mentre que el PP retrocedeix del 21,2% al 19,4%, amb el que la distància entre tots dos s'amplia fins a 13 punts, la major en els estudis del CIS des de les generals de novembre de 2019.

A l'anterior baròmetre la diferència era de 10,9 punts i al juny era d'11,2. Per la seva banda, UP millora mig punt. En canvi, els populars i Cs baixen en benefici de Vox. El PP perd 1,8 punts i obtindria el 19,4% dels vots. Cs retrocedeix fins al 8,7% (una dècima menys) mentre que Vox creix fins al 12,3% (set dècimes més) però segueix com a quarta força, per darrere d'UP.

L'independentisme català es manté estable. ERC obtindria el 2,8% dels vots (una dècima més que l'anterior enquesta), JxCat l'1,3% (dues dècimes menys) i la CUP el 0,5% dels vots (una dècima menys).

La situació de la pandèmia a Catalunya és «crítica»

La situació a Catalunya és «massa crítica» i l'augment de contagis de les últimes setmanes esdevé «molt preocupant». Així mateix ho ha reconegut el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la roda de premsa convocada aquest matí per anunciar noves mesures contra la pandèmia de coronavirus a Catalunya.

En aquest sentit, Torra ha assegurat que el govern farà «tot»  el que estigui a les seves mans per protegir a la població. Amb tot, demana a canvi una precaució extrema per part de tots els ciutadans, així com «una gran solidaritat i un gran esforç col·lectiu» per poder protegir la salut dels catalans. «Ens hem de conscienciar que ens hi va la vida», ha afirmat el president de la Generalitat, d'allò més contundent.