Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues

Pedro Sánchez tornaria a guanyar les eleccions, segons el CIS amb un 43,1% dels vots

El Centre d'Investigacions Sociològiques ha atorgat un rècord històric en el domini del PSOE per sobre de l'oposició dels populars per quasi un terç dels vots

Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues
Pedro Sánchez tornaria a guanyar les eleccions, segons el CIS d'aquest juliol  | EFE

 

Pedro Sánchez es dispararia de nou, segons el darrer sondeig del CIS. El PSOE, d'aquesta manera, no res ressentiria del bloqueig de la investidura i tornaria a guanyar amb claredat unes hipotètiques eleccions. Així mateix, la formació socialista romandria com a primera força política amb un 41,3% dels vots totals.

Paral·lelament, el Partit Popular se situaria en segon lloc  amb un 13,7%, mentre que Podem passaria per davant de Ciutadans aconseguint un 13,1% i  la formació taronja es posicionaria en quart lloc amb un 12,3%. VOX, per la seva banda, seria altra vegada la cinquena força  política amb un suport de poc menys del 5% dels vots. 

El CIS, que ha posat en dubte les seves pròpies estadístiques tal com relata la 'Cadena Ser', ha donat un rècord històric al PSOE amb el 41,3%, gairebé un 30% per sobre de l'oposició del PP. 

Actualment, la cúpula socialista presidida per Sánchez no resigna a formar govern. Tot i el fracàs de la investidura després de l'abstenció dels imprescindibles ERC i Podem, la formació morada valora donar un nou pas endavant, des de zero, en les negociacions amb el PSOE de cara a l'agost. Malgrat això, Sánchez no es planteja un govern de coalició. Amb l'objectiu de materialitzar l'acord de l'Executiu, Iglesias assegura que la pilota està a sobre la teulada socialista. 

 

També et pot interessar...

El PSOE només es planteja un acord programàtic amb Podemos