Citen a declarar el mosso que va dir «idiota» a un manifestant

L'agent ha estat citat a declarar davant Afers Interns dilluns que ve, 18 de febrer
idiota mosso
El vídeo de l'enfrontament es va fer viral a les xarxes | Twitter

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha citat a declarar l'agent antiavalots que el passat 21 de desembreva replicar a un agent rural que protestava contra la celebració del consell de ministres espanyol a Barcelona: «La república no existeix, idiota», va exclamar.

 

Segons ha informat las Central Sindical Independent i de Funcionaris, l'agent de la unitat antiavalots dels Mossos d'Esquadra ha estat citat a declarar davant Afers interns dilluns que ve, 18 de febrer.

 

 

El vídeo de l'enfrontament es va fer viral a les xarxes

El conflicte es va fer viral a través d'un vídeo difós a les xarxes socials, que captava el moment d'un enfrontament verbal entre un agent antiavalots que integrava el dispositiu de seguretat del 21-D i un membre dels Agents Rurals de la Generalitat que es manifestava.

 

 

Mentre l'agent rural instava el mosso a defensar la República i, aquest últim li va respondre «Quina República ni què collons. La República no existeix, idiota», fet que va provocar que es viralitzés aquest enfrontament i que les xarxes s'inundessin de comentaris al respecte.

 

Després d'aquell incident la Generalitat va anunciar que els Mossos estudiarien l'actuació de l'agent antiavalots. Segons informa 'VilaWeb', l'estudi seria centrant-se amb l'insult que va adreçar al manifestant i deixant de banda el tema de l'existència de la República.

 

Miquel Buch: «Un mosso no hauria de dir idiota»

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha manifestat la seva opinió al respecte en unes declaracions a 'RAC 1', on ha afirmat que «un mosso no hauria de dir idiota a un manifestant. No hauria de ser normal».

 

Buch també s'ha referit a les crítiques per les càrregues policials el 21-D i ha assegurat que «la policia no es mou si no volen traspassar la línia o tiren objectes contundents».«Qualsevol democràcia del món necessita tenir un cos policial que garanteixi l'ordre públic», ha apuntat.Comentaris

envia el comentari