Ciutadans creu que s’ha de tornar a aplicar el 155 per TV3 i l’obertura de delegacions a l’estranger

La CCMA va emetre una resposta parlamentària assegurant que no van fer res per impedir la publicitat de l'1-O

Albert Rivera
El líder de Ciutadans Albert Rivera   | Cedida

Ciutadans segueix insistint a dir que cal tornar a aplicar el 155 a Catalunya de forma més dura que l'anterior, ja que no creuen que hagi resultat efectiva. Albert Rivera ja ha demanat diverses vegades a Pedro Sánchez una reunió per parlar sobre l'aprovació d'una altra intervenció de la Generalitat. I és que creuen que el nou govern de Torra ja ha realitzat actes que podrien justificar-lo.

El primer d'ell seria la resposta que la Corporació de Mitjans Audiovisuals hauria fet a una pregunta parlamentària de Ciutadans. El principal partit de l'oposició va demanar documentació per conèixer les «actuacions, decisions i acords» que hauria pres la CCMA per evitar que s'emetés publicitat del referèndum de l'1-O.

No es va adoptar cap acord per impedir-ho

El passat 29 de maig, el president de l’entitat, Brauli Duart, va contestar que «no consta cap acord adoptat en relació al mencionat requeriment del TC». Per això, el diputat de Ciutadans al Parlament, David Mejías, ha insistit a ‘El Español’ que «aquest reconeixement que TV3 i els mitjans públics catalans no van fer cas al Constitucional és una prova més que evident que el Govern ha d'aprovar un altre 155 abans que les coses vagin més lluny».

Reobertura de delegacions a l’exterior

Un altre dels motius, segons Mejías, és «l'ocupació de l'espai públic i de les institucions de símbols separatistes», després que hagin penjat una pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó de la Generalitat. A més, tampoc ha agradat la reobertura de les delegacions catalanes a l’estranger que havien estat tancades pel 155 i que Josep Borrell digui que «no es poden qüestionar».

Segons Mejías, aquestes serien «actuacions concretes que justifiquen el 155 sense dilació», argumentant així que ja no es tractaria d’un «155 preventiu» i, per tant, seria totalment viable constitucionalment. Per això, des de Ciutadans anuncien que estudiaran quines actuacions concretes es poden fer, «sense descartar-ne cap».


Comentaris

envia el comentari