Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lorena Roldán rep els aplaudiments dels membres del seu grup parlamentari, Ciutadans, durant el debat de la moció de censura.

Ciutadans abandona la comissió del 155 després dels retrets de Roldán a Junqueras

Roldán i Carrizosa han abandonat la sala sense esperar la resposta de Junqueras

Lorena Roldán, aplaudida al Parlament de Catalunya.
Lorena Roldán rep els aplaudiments dels membres del seu grup parlamentari, Ciutadans, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari

Ciutadans ha abandonat la comissió d'investigació de l'article 155 després de la intervenció de rèplica de Lorena Roldán a Oriol Junqueras. Roldán ha instat al president d'ERC a «demanar perdó a tots els catalans» pels fets de la tardor de 2017 i li ha etzibat que «entén» que estigui enfadat: «el seu company d'aventures, el senyor Puigdemont, els va citar aquí un dilluns i es va fugar, i ara viu a Bèlgica a cos de rei».

Roldán ha anunciat que el seu grup abandonava la comissió i que no es quedarien a escoltar la resposta de l'ex vicepresident Junqueras, aixecant els murmuris de la resta de membres de l'òrgan. Malgrat que el mateix Junqueras els ha insistit perquè es quedessin, Roldán i Carrizosa, a més de diversos diputats de Ciutadans que eren a la sala com a oients, han marxat.

Ciutadans carrega contra la comissió

Roldán ha justificat l'absència de Ciutadans en aquesta comissió perquè creu que només serveix per a «alimentar» l'independentisme: «És un insult a la memòria», ha argumentat en considerar que es venen a «queixar» de l'aplicació del 155 «com si l'article els hagués caigut del cel». «Els únics responsables van ser vostès, que venien aquí a trencar les notificacions judicials que els advertien», ha continuat.

La líder de la formació taronja al Parlament ha criticat la rebuda que els diputats independentistes han ofert als presos en la seva entrada a la cambra. «Lamentablement no han vingut a demanar perdó i a mostrar penediment per tot el mal que han fet. Ha vingut al de sempre, que ho tornaran a fer», ha insistit. Roldán també ha explicat que és capaç de sostenir la mirada a Junqueras i ha qüestionat que l'exvicepresident de Govern pugui sostenir la mirada dels catalans per dir-los «que gastaven els diners de tots en cometre il·legalitats»

«Si ho tornen a fer, ho tornarem a frenar», ha conclòs Roldán, abans d'aixecar-se i marxar de la comissió, acompanyada de Carlos Carrizosa i altres diputats taronges. Davant aquesta reacció, Junqueras ha lamentat que no es quedessin un cop havien començat el diàleg:  «No s'esperarà a la meva resposta? Ara marxeu? Quina mania, amb marxar», ha reblat.

També et pot interessar...