Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020

C's continua acostant-se al PSOE després de l'entesa de dimecres

Arrimadas no descarta el seu suport a una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma i, fins i tot, als pressupostos

Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu. | EP

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, continua acostant-se al PSOE. Arrimadas no ha descartat donar suport a una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma. «No puc avançar pantalles», ha afirmat aquest divendres al matí en una entrevista a 'Antena 3', i ha afegit: «El que sé és que la votació de dimecres era per 15 dies i no per 15 mesos» i ha remarcat que aposta per «sortir de manera ordenada com abans millor».

Arrimadas  ha dit que caldrà veure si el govern espanyol «va rectificant» i ha opinat que «s'estan veient alguns canvis, gràcies, entre altres coses, a la nostra negociació». La  líder de C's ha defensat la decisió de votar 'sí' i l'acord amb Pedro Sánchez i ha considerat que van fer allò «correcte». «M'ha valgut molt la pena aquesta votació si hem pogut salvar vides i salvar llocs de treball», ha dit Arrimadas, que ha insistit que Espanya no estava preparada perquè decaigués l'estat d'alarma aquest cap de setmana. 

Carrizosa ofereix C's per negociar els pressupostos generals de l'Estat

Però l'acostament de Ciutadans no es limita només a aquesta opció d'aprovar una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma. L'oferiment també ha arribat des de Catalunya, on president de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha ofert mà estesa al govern espanyol per negociar uns pressupostos que facin front a un «canvi absolut de paradigma econòmic» i incloguin mesures «adients» per combatre la pandèmia i «l'angoixant» situació econòmica.

Ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4, on val a dir que, alhora, també ha volgut deixar clar que això no suposa un canvi en la política d'aliances i que, per governar, l'executiu de  Pedro Sánchez haurà de recolzar-se amb els seus socis. Pel que fa a les declaracions del president d'ERC,  Oriol Junqueras, que demana que es convoquin eleccions abans que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la inhabilitació de Quim Torra,  Carrizosa diu que els partits de l'oposició han demostrat més responsabilitat que els republicans.