Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ciutadans acusa Torra i Borràs de veure els immigrants andalusos com a «colons»

El portaveu de la formació taronja al Parlament, Carlos Carrizosa, ha carregat contra ERC i JxCat per negar-se a fer una «declaració institucional» amb motiu del dia d'Andalusia

Carlos Carrizosa ha acusat Quim Torra de veure els immigrants andalusos del segle XX com a «colons»
Carlos Carrizosa ha acusat Quim Torra de veure els immigrants andalusos del segle XX com a «colons» | CatalunyaDiari.cat

 

El portaveu de Ciutadans (C's) al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest diumenge el president Quim Torra i la consellera de Cultura, Laura Borràs, de considerar els andalusos que van venir a Catalunya a mitjans del segle XX i els seus fills «com a colons». En declaracions a la premsa des de Terrassa en motiu dels actes del Dia d'Andalusia, Carrizosa ha assegurat que «a l'hora de la veritat molts separatistes, nacionalistes catalans, segueixen considerant als andalusos, o els que van venir d'Andalusia, i els seus fills, com a  colons».

  • Més notícies relacionades: Així és Lorena Roldán, la nova líder de Ciutadans a Catalunya

C's reconeix «la contribució dels ciutadans andalusos a Catalunya»

«És el que ha dit en alguna ocasió no només el president de la Generalitat, sinó també la consellera de Cultura» ha afegit Carrizosa, criticant JxCat i ERC per no fer una «declaració institucional al Parlament» el 28 de febrer en motiu del dia d'Andalusia i després «freqüentar» actes com el Terrassa o la Fira d'Abril. «Nosaltres reconeixem especialment la contribució de tantíssims ciutadans andalusos que van venir a mitjans del segle XX a Catalunya», ha assegurat Carrizosa. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Carrizosa també ha criticat els socialistes, a qui ha acusat «d'apartar-se de la defensa dels valors constitucionals per pactar amb els que volen trencar Espanya» i posar-se «de perfil» quan Cs promou mocions, a Terrassa, «per garantir la neutralitat dels espais públics». 

El president Quim Torra i la consellera Laura Borràs al Palau de la Generalitat
El president Quim Torra i la consellera Laura Borràs al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Carrizosa acusa Sánchez de fer «precampanya electoral» amb «les institucions»

El portaveu de Cs ha dit que el president espanyol, Pedro Sánchez, fa «precampanya electoral» utilitzant «les institucions»  per aprovar decrets que són per «supòsits d'emergència». «Va convocar eleccions diferidament per aprofitar-se de les institucions i seguir un temps més a la Moncloa, amb el Falcon i l'helicòpter, i pagar-se una campanya gratuïta amb iniciatives que no van enlloc», ha afegit. 

  • Més notícies relacionades: Piqué sobre el judici: «Els ‘Jordis’ no van fer res per estar 20 anys a la presó»

Preguntat sobre les declaracions del ministre Ábalos, que va acusar la nova política de fitxar «vells» tòtems com Corbacho, Carrizosa ha assegurat que a Cs estan «molt acostumats» a què el PSOE els «insulti». «Quan al PSOE pel fet de manifestar-te a Plaça Colón et diuen 'fatxa' és que alguna cosa està fallant al PSOE», ha remarcat.