Ciutadans s'anticipa i expulsa els regidors reusencs que volien donar-se de baixa

Juan Carlos Sánchez i Guillermo Figueras ja no són afiliats de Cs | Pepa Labrador i Damián Morales havien tramitat la baixa voluntària

grup municipal Ciutadans Reus
En primer pla, el grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària Gras

Juan Carlos Sánchez i Guillermo Figueras ja no són afiliats de Ciutadans. El partit els ha expulsat després que ahir anunciessin la seva voluntat de donar-se de baixa. Qui sí que va tramitar la seva sortida voluntària van ser Pepa Labrador i Damián Morales. Tots quatre, el grup municipal de la formació a Reus, fa setmanes que estan immersos en un conflicte amb la cúpula del partit.

a

Segons ha informat Ciutadans a través d'un comunicat, la comissió de règim disciplinari del partit ha dictaminat l'expulsió de Juan Carlos Sánchez i Guillermo Figueras. Són els dos membres del grup municipal que ahir no s'havien donat de baixa per petició de tècnics municipals, per donar-los el marge de temps necessari per aclarir qüestions burocràtiques.

Guillermo Figueras Juan Carlos Sánchez Pepa Labrador Cs Reus
Tres dels quatre integrants del grup municipal de Cs Reus | Jordi Olària Gras

El conflicte entre Ciutadans i l'agrupació de Reus

El partit taronja ha informat d'aquesta expulsió sense explicar-la. També es demana als quatre regidors que retornin l'acta, «tal com indica la carta ètica que signen tots els càrrecs públics de la formació taronja». Aquesta decisió, segons van explicar ahir, queda descartada pel fins ara grup municipal de Cs a Reus. Els seus integrants van assegurar que seguirien ocupant el seu lloc al plenari per respecte a qui els havia votat l'any 2015.

El conflicte va viure, ahir dimarts, un moment culminant quan tres dels quatre integrants del grup municipal van anunciar que tots abandonarien el partit. Van anunciar-ho en una roda de premsa on van carregar durament contra la cúpula de la formació, a qui van acusar d'estar immersa en una «deriva totalitària». Pepa Labrador, per la seva banda, va apujar encara més el to a la tarda, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Cal recordar que tot plegat va començar a principis de març. Juan Carlos Sánchez va oferir una roda de premsa per denunciar que el partit li havia «tallat el cap». Va exposar que aquesta era la resposta de la formació a les presumptes irregularitats que havia denunciat, per via interna, d'un alt càrrec de la formació. Segons va poder saber TarragonaDigital, es tractaria del diputat al Parlament i mà dreta de Carlos Carrizosa, Carlos Sánchez.

La jerarquia superior del partit va escapçar, l'endemà, l'agrupació local. Es va imposar una junta gestora, una actuació que implicava cessar, de facto, l'executiva reusenca de Ciutadans. Finalment es va obrir un expedient i es va suspendre cautelarment de militància els tres regidors taronges presents a la roda de premsa, encara que dos d'ells no intervinguessin. Per últim, el quart regidor reusenc va ser expedientat i suspès cautelarment de militància per retuitejar una notícia al respecte.


Comentaris

envia el comentari