Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras, president d'ERC

C's assenyala al germà de Junqueras per l'adjudicació de Salut a Ferrovial

Ho ha dit en seu parlamentària el diputat Jorge Soler

Oriol Junqueras, president d'ERC
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu. | ACN

El grup parlamentari de Ciutadans ha estat especialment contundent aquest dimecres, 17 de juny, en la sessió de control al Govern de Catalunya. El diputat lleidatà Jorge Soler  ha pres la paraula per dirigir-se a la consellera de Salut, Alba Vergés, en referència a la gestió de la crisi del coronavirus des de l'executiu i, més concretament, sobre l'adjudicació a una filial de Ferrovial per 18 milions d'euros d'un contracte de seguiment i rastreig dels positius de coronavirus i els seus contactes.

Jorge Soler assenyala el càrrec que ocupa el germà d'Oriol Junqueras

C's ha assenyalat directament a Roger Junqueras, germà del president d'ERC, de qui Jorge Soler ha dit que «gestiona» l'empresa a la qual es va fer l'adjudicació. Certament, el germà de Junqueras ha ocupat en els darrers anys diversos càrrecs a la direcció de Ferrovial  a Catalunya. Des de C's, però, s'ha apuntat el seu nom a l'hora de buscar una explicació a la polèmica adjudicació. En aquest vídeo es pot veure la intervenció completa de Jorge Soler:

Tot just fa uns dies, el mateix diputat de Ciutadans ja havia assenyalat el càrrec del germà d'Oriol Junqueras a l'hora d'expressar els seus dubtes sobre si l'adjudicació a Ferrovial era realment adequada:

C's demana explicacions a la consellera Vergés

En la seva intervenció, a banda d'apuntar directament al germà del president d'ERC, el diputat de C's també ha reclamat conèixer el cost de les alternatives que Salut va assegurar que tenia per revertir el contracte amb la filial de Ferrovial, a més de quantificar la indemnització a l'empresa en cas de rescissió contractual.

Vergés, però, ha evitat respondre Soler amb xifres concretes. «Jo no vull jugar amb les vides de la gent i, per tant, necessitàvem engegar aquests teleoperadors», ha justificat la consellera de Salut, que ha recordat que «vaig dir que estudiaríem totes les alternatives possibles», sense anar més enllà per relatar si, efectivament, ja s'ha fet algun pas més per revertir l'adjudicació a la filial de Ferrovial o encara no. Cap comentari tampoc, de  Vergés, a la referència al germà de Junqueras.