Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El diputat de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, en una compareixença pública

Ciutadans defensa el lideratge d'Arrimadas i insisteix que «no està en discussió»

El diputat de la formació taronja al Parlament, Nacho Martín Blanco, assegura que la seva postura és «sòlida i indiscutible»

El diputat de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, en una compareixença pública
Nacho Martín Blanco ha descartat que el lideratge d'Inés Arrimadas estigui en discussió | Cedida

El diputat de Ciutadans al Parlament Nacho Martín Blanco ha assegurat aquest dissabte que el lideratge d'Inés Arrimadas al capdavant del partit a nivell estatal «no està en discussió» tot i la fallida moció de censura a la Regió de Múrcia després que tres diputats del partit decidissin no acatar-la i integrar-se a l'executiu en aliança amb el PP, i la posterior expulsió de Cs del govern de la Comunitat de Madrid.

«Fa un any que va accedir a la presidència del partit i el seu lideratge és sòlid, consolidat i és indiscutible», ha afirmat el diputat taronja, que no obstant això veu «raonable i de sentit comú» que hi hagi una executiva del partit dilluns que ve per valorar aquesta «setmana convulsa».

La situació a la Regió de Múrcia, «insostenible» segons Marín Blanco

En una atenció als mitjans acompanyat de la líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, Martín Blanco ha donat suport a l'actuació del partit en els darrers dies i ha subratllat que la situació a la Regió de Múrcia era «insostenible» després de casos de corrupció del PP, amb qui compartia executiu, com per exemple la prematura vacunació d'alguns dels càrrecs populars saltant-se l'ordre establert.



Martín Blanco ha carregat contra els tres diputats de Ciutadans que han decidit no votar a favor de la moció i s'han incorporat al govern murcià. «M'esparvera aquesta situació i em resulta difícil com a demòcrata entendre que es puguin normalitzar pràctiques de transfuguisme. És inacceptable i crec que hem fet el correcte i hem respost a la nostra obligació moral», ha argumentat el diputat de Ciutadans al Parlament, que ha insistit que una de les principals línies d'actuació del partit és la transparència i la lluita contra la corrupció. «Estem sent coherents», ha defensat.



Martín Blanco ha reivindicat que Ciutadans és un «partit de centre» i que pot pactar amb dretes i esquerres «com ha demostrat en els últims anys». D'altra banda, ha reclamat separar la situació de Múrcia amb la de la resta de territoris a l'Estat, com per exemple a la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, ha demanat agafar les enquestes amb «precaució» després que algunes projeccions els deixin fora de l'assemblea madrilenya i ha afirmat que el partit sempre acaba traient millors resultats.

Un Govern «devastador per a la convivència» a Catalunya

Alhora, el diputat de Ciutadans al Parlament ha pronosticat un Govern «devastador per la convivència, a l'economia catalans i les relacions entre Catalunya i Espanya» i ha qualificat ERC, Junts per Catalunya i la CUP d'«antisistema». «Tenim un Parlament que el que farà és atiar la confrontació i previsiblement tindrem un Govern de més confrontació, de més decadència i més divisió», ha assenyalat Martín Blanco en declaracions als mitjans.

El diputat de Ciutadans ha carregat contra la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, després del discurs d'aquest divendres en la constitució de la cambra i ha dit que «encarna el pitjor del nacionalisme supremacista, racista i xenòfob».

En una atenció als mitjans, al costat de la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, Martín Blanco ha assegurat que la seva formació li preocupa «enormement que el sentit comú i la sensatesa no tornin a Catalunya», en referència al discurs de la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, de qui ha assegurat que «vol retornar a l'any 2017» i que «vol seguir els passos» de l'expresidenta Carme Forcadell.