Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas i Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu.

C's presenta una resolució contra els atacs que ha rebut TV3 a Lleida

Un jutjat va sentenciar el raper Pablo Hasél per l'agressió al professional

Inés Arrimadas i Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu.
Inés Arrimadas i Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu. | EFE

C's durà a la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA del Parlament una proposta de resolució perquè la cambra condemni l'agressió que va patir un  periodista de TV3 a mans del raper Pablo Hasél  mentre cobria una protesta a la Universitat de Lleida (UdL) el 2016 i també l'atac que la delegació d'aquesta cadena a la capital del Segrià va rebre el passat 8 de juny.

Un jutjat de Lleida va condemnar a principis de juny Hasél  pels fets de la UdL i pocs dies després  la seu de TV3 a la ciutat va aparèixer amb els vidres trencats i pintades a la façana acusant els treballadors de «manipuladors» i demanant la llibertat per al cantant.

Ciutadans defensa TV3

El grup taronja vol que el Parlament condemni tant l'agressió al treballador de  TV3 com l'atac a les seves instal·lacions i que es rebutgi «qualsevol atac violent o coacció contra mitjans de comunicació i partits polítics», ja que són «factors fonamentals i necessaris per al bon funcionament democràtic».  C's  considera que l'atac contra TV3  «no només constitueix en si mateix un exercici de violència inadmissible en democràcia», sinó que «suposa una reivindicació de la intolerable violència física exercida pel mateix raper contra un periodista».

La petició de C's al Parlament de Catalunya ha sorprès de valent: la que és la primera força de la cambra sempre s'ha destacat per la seva crítica a la televisió pública de Catalunya, a qui consideren «massa posicionada» en termes favorables a les posicions més properes al dret a decidir i a l'independentisme. Ara, el posicionament contrari als atacs a conseqüencia de la sentència contra Pablo Hasél, ha dut Ciutadans a una situació que sembla paradoxal: una proposta de resolució en defensa de TV3.

Hasél haurà d'entrar a la presó per un altre cas

Hasel ha denunciat que les condemnes que acumula demostren que l'Estat vol «castigar-lo de manera exemplar per tants anys de lluita des de la música i els carrers». Segons ha explicat, el seu advocat ha demanat la suspensió de l'ingrés a presó per la segona condemna en ferm de l'Audiència Nacional (AN)  ratificada pel Suprem per enaltiment del terrorisme.

En cas que l'AN li ordeni l'ingrés a presó,  Hasel  ha dit que no s'hi presentarà voluntàriament. Tampoc s'exiliarà, ha dit, ni demanarà l'indult, ja que no se'n penedeix dels tuits que va escriure per, segons ell, «haver denunciat i combatut injustícies». La plataforma 'Llibertat Pablo Hasel'  ha convocat concentracions de suport arreu de l'Estat el 4 de juliol.