Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020

Ciutadans demana que es concedeixi la Creu de Sant Jordi al col·lectiu Sanitari

«Tot reconeixement és poc», indiquen

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020
«Tot reconeixement és poc», indica Carrizosa | Catalunya Diari

El líder de Ciutadans  al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha demanat aquest dimecres que es concedeixi la Creu de Sant Jordi, que atorga anualment la Generalitat, als sanitaris. Carrizosa ha lloat el col·lectiu a Twitter per haver estat «en primera línia, lluitant per salvar totes les vides possibles i treballant en condicions complicades» i ha assegurat que "tot reconeixement és poc».

 

Premi a la Concòrdia al col·lectiu sanitari

La petició del grup taronja arriba el mateix dia que la Fundació Princesa d'Astúries ha anunciat que dedicarà el Premi a la Concòrdia també al col·lectiu sanitari. Aquest reconeixement està dirigit als professionals de la medicina, la infermeria, auxiliars i a la resta del personal sanitari que han atès directament als pacients contagiats i han realitzat la seva tasca en els principals focus de lluita contra la malaltia del coronavirus des que va començar la crisi sanitària. 

«Exposats a una alta i agressiva càrrega viral, a la seva entrega incondicional, posant-se al capdavant de llargues jornades de feina sense comptar, a vegades, amb l'equipament i els mitjans adequats, segons queixes d'organitzacions professionals i sindicals del sector, representa un exercici de vocació  de servei i d'exemplaritat ciutadana», sosté la nota de la Fundació.

El guardó de la Concòrdia, que l'any passat va recaure a la ciutat de Gdansk, és el primer dels vuit premis que s'han de donar a conèixer aquest any. El jurat no s'ha pogut reunir fins ara per anar decidint la resta de guardonats.