C's vol infermers «presencials i permanents» a totes les escoles de Catalunya

La formació demana que es mantinguin amb fons públics

Una aula de l'Escola Miquel Utrillo de Sitges, plena d'alumnes distanciats i amb mascaretes. Imatge del 17 de juny del 2020
C's reclama un infermer presencial a cada escola de Catalunya. | Catalunya Diari

C's ha registrat una proposta de resolució al Parlament en la qual demana al Govern que implanti, amb fons públics, la figura d'un infermer a tots els centres escolars de Catalunya. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va anunciar la setmana passada que de cara al proper curs escolar tots els centres tindrien un infermer i un centre d'atenció primària (CAP) de referència, però C's vol que la Generalitat vagi més enllà i estableixi un professional d'infermeria «presencial i permanent» a cada escola i institut.

La proposta del grup taronja és que aquests infermers facin tasques d'atenció i prevenció del coronavirus i també atenguin altres problemes de salut i fomentin estils de vida saludables.

Deu pobles gironins demanen recuperar l'escola i Educació estudia fer-ho a partir del curs 2021-2022

En un altre ordre de coses, deu municipis de les comarques gironines han demanat al Departament d'Educació recuperar l'escola rural. Des dels serveis territorials ja han avançat que estan en converses amb els municipis que han fet la petició per tornar a obrir els centres a partir del curs 2021-2022. El seu director, Martí Fonalleras, ha advertit que estudiaran «cas per cas» i el setembre de l'any vinent ja es podrien tornar a obrir les primeres escoles rurals en municipis que les havien perdut. Alguns dels alcaldes que formaran part de la llista han celebrat la notícia, ja que sense escola afirmen que han perdut «cohesió» entre els joves.

El Departament d'Educació reobrirà algunes de les escoles de pobles petits de les comarques gironines que van tancar a causa de la pèrdua d'alumnes. El director dels serveis territorials d'Educació, Martí Fonalleras, ha detallat que estan estudiant reobrir centres en deu municipis de la demarcació després que aquests els hagin demanat recuperar l'escola.

El director dels serveis territorials ha insistit que «un poble sense escola és un poble mort». Per això ha garantit als municipis que estudiaran les propostes «cas per cas» i començaran a articular el projecte per obrir els primers centres de cara al curs 2021-2022. Segons ha explicat Fonalleras, l'objectiu és fer una «prova pilot» amb alguns municipis i poc a poc anar-ho implementant en altres pobles petits.


Comentaris

envia el comentari