Ciutadans demana retirar el tracte de «molt honorable» a Núria de Gispert

La formació taronja considera «manifestacions totalitàries, supremacistes i xenòfobes» les seves darreres crítiques a Inés Arrimadas

L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, en una imatge a la cambra catalana
L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, en una imatge a la cambra catalana | Cedida

Se sabia que les polèmiques paraules de l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, sobre Inés Arrimadas portarien cua, però les conseqüències podrien ser molt pitjors per l'exdiputada d'Unió. Recordem que Gispert va reaccionar de forma molt dura a les paraules d'Arrimadas al Parlament, i la va titllar d'«inepta» i «ignorant» per fer sempre el «mateix discurs derrotista». «Deu enyorar el seu poble! Qui l'obliga a ser aquí?», va preguntar a través de les xarxes socials. 

«Manifestacions totalitàries, supremacistes i xenòfobes»

Ara, segons informa 'El Periódico', Ciutadans ha reaccionat als comentaris de l'expresidenta del legislatiu català, i ha registrat una sol·licitud al Parlament perquè la cambra li retiri a Gispert el tracte protocol·lari de «molt honorable», pels seus «comentaris xenòfobs». En el document, la formació taronja denuncia que la política ha realitzat «reiteradament i de forma pública manifestacions totalitàries, supremacistes i xenòfobes, que impliquen un discriminatori rebuig de la diversitat i el pluralisme polític». 

En aquest sentit, consideren que les seves paraules representen uns atacs contra la dignitat de la cambra catalana, i és per això que demanen revocar els «injustificats privilegis» que té Gispert. En el mateix escrit, C's recorda que el tractament institucional de «molt honorable», i les assignacions econòmiques que li pertoquen requereixen el compliment de «condicions d'honorabilitat».

De Gispert a Arrimadas: «Per què no tornes a Cadis?»

No es tracta del primer escàndol d'aquest tipus que protagonitza Núria de Gispert, i és que el mes de novembre de 2017 va ser durament criticada per preguntar Inés Arrimadas «per què no torna a Cadis» a través de les xarxes socials. En aquell cas, la líder de Ciutadans a Catalunya va denunciar públicament que «l'expresidenta del Parlament» la vol «fer fora de Catalunya» per les seves idees. «Una altra mostra de nacionalisme excloent», va concloure. 


Comentaris

envia el comentari