Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

C's denuncia a la Fiscalia el conseller Buch pels talls a la Meridiana

Demanen al conseller que deixi de fer la «vista grossa» amb els CDR

El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa.
El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, i la portaveu a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Mari Luz Guilarte, han presentat aquest dimecres, 11 de març, una denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per permetre els talls a l'avinguda Meridiana de Barcelona «per part dels CDR».

Carrizosa denuncia Buch pels talls a la Meridiana

Segons la denúncia, Buch hauria incorregut en un presumpte delicte de prevaricació perquè, tot i tenir informes tècnics de la Guàrdia Urbana que recomanaven prohibir aquests talls, els va seguir permetent emparant-se en el dret a la manifestació, ha assegurat  Carrizosa. Després de recordar que la nit d'aquest dimecres serà la 150 consecutiva en què es produeixen aquests talls, ha demanat de nou al conseller «deixar de fer els ulls grossos i tenir màniga ampla amb els CDR  que coaccionen veïns, conductors i comerciants de barri, recorrent a vegades a la violència».

«Buch ha decidit no fer cas als informes tècnics imparcials de la Guàrdia Urbana, amb un greu perjudici dels afectats, que no tenen a Interior un aliat que defensi els seus drets», ha lamentat. També ha assegurat que té proves documentals que la Conselleria d'Interior  no ha tramitat cap expedient sancionador contra membres d'aquests CDR, tot i tenir 129 denúncies presentades per part dels Mossos.

129 denúncies sense tramitar per part de la Conselleria d'Interior, segons C's

«Hi ha 129 denúncies dels Mossos que no s'han despatxat per part de la Conselleria d'Interior per ordres polítiques», ha sostingut el dirigent de  Ciutadans, que també ha acusat Buch d'actuar diferent en funció de si es manifesten CDR  o membres de caire constitucionalista.